آیا مانند گذشته تمایلی به رابطه جنسی ندارید؟ - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز مشاوره روانشناختی

آیا مانند گذشته تمایلی به رابطه جنسی ندارید؟

فهرست مطالب

نکات کلیدی این مطلب:

  • تغییرات در میل جنسی طبیعی است.
  • بیش از یک نوع میل وجود دارد.
  • علاقه شما به رابطه جنسی تحت تأثیر اتفاقاتی است که در زندگی و بدن شما می افتد.

کلینیک روانشناسی و مشاوره آوان – در مورد میل جنسی نکات زیادی وجود دارد که به ما آموزش داده نشده است. در نتیجه، ما در طول زمان انتظارات واقع بینانه‌ای از میل جنسی خود نداریم. ما انتظار داریم بدون توجه به آنچه در زندگی ما اتفاق می‌افتد، مانند همیشه تمایل جنسی داشته باشیم. ما به این باور رسیده‌ایم که همیشه باید بخواهیم با شریک زندگی خود رابطه جنسی داشته باشیم و اگر این کار را نکنیم، مشکلی در ما یا رابطه وجود دارد. در واقع، میل جنسی ما به این سادگی نیست.

این غیرواقعی است که از خودتان انتظار داشته باشید که همیشه تمایل به رابطه جنسی داشته باشید یا شریک زندگی شما در خلق و خوی رابطه جنسی قرار داشته باشد. علاقه شما به رابطه جنسی تحت تأثیر اتفاقاتی است که در زندگی و بدن شما می‌افتد.

مواقعی در زندگی شما پیش می آید که اصلاً به رابطه جنسی فکر نمی‌کنید (مگر اینکه کسی شروع کننده آن باشد). زمان هایی وجود خواهد داشت که رابطه جنسی برای شما مهم تر از زمان‌های دیگر است. گاهی اوقات، رابطه جنسی آخرین خواسته‌ شماست. مواقع دیگر، ممکن است به طور مکرر تمایل به رابطه جنسی داشته باشید. همانطور که گرسنگی شما برای غذا تغییر می‌کند، تمایل شما به رابطه جنسی نیز تغییر می‌کند.

بیش از یک نوع میل وجود دارد. بیشتر مردم در مورد میل جنسی خودجوش که در رسانه‌ها به تصویر کشیده می‌شود، یاد می‌گیرند. برخی افراد به طور خودجوش احساس میل جنسی می‌کنند، آنها به طور تصادفی به رابطه جنسی فکر می کنند و به آن تمایل دارند.

برخی افراد به صورت پاسخگو احساس میل جنسی می‌کنند. یعنی زمانی که شروع به صمیمت می‌کنند یا در برابر پاسخ به محرک های جنسی قرار می‌گیرند، احساس میل جنسی می کنند. به عنوان مثال، آنها شروع به بوسیدن و نوازش می‌کنند و تمایل بیشتری به این دست پیش‌نوازی دارند ویا دچار احساسات شدید می‌شوند و میل جنسی آنها فعال می‌شود.

در روابط بلندمدت، میل پاسخگو بیشتر از میل خودجوش دیده می‌شود. هر دو نوع میل طبیعی و خوب است. برخی از افراد همیشه یک نوع تمایل را احساس می‌کنند و برخی دیگر در نوسان هستند.

افراد اغلب زمانی نگران می‌شوند که میل آنها یا همسرشان خودجوش نیست یا از حالت خودجوش به پاسخگو تغییر می‌کند. اما هیچ اشکالی در نحوه تغییر میل جنسی یا انواع مختلف میل وجود ندارد. اگر متوجه شده‌اید که علاقه شما به رابطه جنسی تغییر کرده است، همیشه ایده خوبی است که توسط پزشک معاینه شوید، اما این احتمال وجود دارد که میل جنسی شما به زندگی شما پاسخ دهد.

در زیر فهرستی از دلایل رایجی آورده شده است که ممکن است مانند گذشته تمایلی به رابطه جنسی نداشته باشید:

  • تصویر بدن منفی. اگر نسبت به بدن خود احساس خوبی ندارید، طبیعی است که علاقه شما به رابطه جنسی کاهش یابد. شما احساس جذاب بودن ندارید، نمی‌خواهید دیگران شما را برهنه ببینند و ممکن است احساس کنید سزاوار لذت نیستید. (پیشنهاد می‌شود مطلب تاثیر تصویر بدن بر رابطه جنسی را مطالعه کنید.)
  • اضطراب. نگرانی، شما را در ذهن خودتان نگه می‌دارد و شما را از لحظه حال خارج می‌کند. شما دیگر به بدن خود وصل نیستید. وقتی ذهن شما دچار اضطراب می‌شود و ارتباط شما با دنیای پیرامون قطع می‌شود، دیگر جایی برای بروز تمایل جنسی وجود ندارد. شما باید یاد بگیرید که از ذهن خود خارج شوید و وارد بدن خود شوید تا بتوانید احساسات را احساس کنید و حضور داشته باشید. (پیشنهاد می‌شود مطلب بررسی دو دسته از چالش‌های کاهش میل جنسی را مطالعه کنید.)
  • افسردگی. وقتی فردی افسرده است، توانایی لذت بردن از کارها و علاقه به انجام آنها کاهش می‌یابد. این در مورد میل جنسی نیز صدق می کند. (پیشنهاد می‌شود مطلب صمیمیت و افسردگی را مطالعه کنید.)
  • بچه دار شدن. قبل از بچه دار شدن، تنها به خودتان و همسرتان فکر می‌کردید. بعد از بچه دار شدن چالش‌های فکری بیشتری در زندگی مشترک شما پدیدار می‌شود. استرس بیشتر، کارهای بیشتر و نگرانی‌های بیشتر به وجود می‌آیند. رابطه جنسی اغلب در پس چالش‌ها قرار می‌گیرد. بنابراین، همسرانی که بچه دارند اغلب باید صمیمیت را به شکل ارادی در اولویت قرار دهند.
  • درد جنسی. اگر با درد جنسی مواجه شدید، رابطه جنسی شما نباید صدمه ببیند. مهم است که به پزشک مراجعه کنید. طبیعی است که در صورت دردناک بودن تمایل جنسی نداشته باشید. (پیشنهاد می‌شود مطلب چگونه با درد رابطه جنسی کنار بیاییم را مطالعه کنید.)
  • نادیده گرفتن نیازهای جنسی خود. اگر برای لذت شریک زندگی خود، خودتان را مجبور به رابطه جنسی می‌کنید، رابطه شما به سرعت فرسوده می‌شود. بسیار مهم است که آنچه را که برای لذت بردن از رابطه جنسی نیاز دارید را درمیان بگذارید. سخت است که کاری را انجام دهید که از آن لذت نمی‌برید. (پیشنهاد می‌شود مطلب آیا نیازهای جنسی برآورده نشده دارید را مطالعه کنید.)
  • تحت فشار بودن. اگر برای داشتن رابطه جنسی تحت فشار هستید، جذابیت آن کمتر می‌شود. گاهی اوقات فشار از طرف شریک زندگی می‌آید و گاهی به خودمان فشار می‌آوریم. فشار قاتل میل جنسی است، زیرا ما را مضطرب می‌کند و بر عزت نفس ما تأثیر می‌گذارد. (پیشنهاد می‌شود مطلب 3 روش استفاده از تاب آوری جنسی برای غلبه بر چالش های جنسی را مطالعه کنید.)
  • احساس آرامش و راحتی. در یک رابطه بانشاط، معمول است که بعد از کار به خانه بیایید، استراحت کنید و قبل از خواب با هم از تلویزیون تماشا کنید و لذت ببرید. احساس امنیت و راحتی در کنار شریک زندگی فوق العاده است. با این حال، حفظ چنین احساس خوبی نیاز به مراقبت و تلاش شرکای زندگی دارد. (پیشنهاد می‌شود مطلب وقتی با همسرتان هم اتاقی هستید را مطالعه کنید.)
  • انتظارات غیر واقعی. اگر انتظار دارید که به صورت خودجوش تمایل به رابطه جنسی داشته باشید، اما این میل در شما (در حال حاضر یا به طور دائمی) وجود ندارد، بهتر است مدت زیادی منتظر پدیدار شدن آن نباشید. در روابط بلندمدت، افراد اغلب مجبورند رابطه جنسی را در اولویت قرار دهند، بنابراین رابطه جنسی را برنامه ریزی کنید و میل خود را پرورش دهید. (پیشنهاد می‌شود مطلب رابطه جنسی برنامه ریزی شده بهتر است یا خودجوش؟ را مطالعه کنید.)

وجود تغییرات در میل جنسی مشکلی نیست، نحوه واکنش شما به تغییرات مهم است. اگر رابطه جنسی برای شما مهم است، می‌توانید میل را در خود پرورش دهید تا بتوانید به پرورش زندگی جنسی خود ادامه دهید و آن را زنده نگه دارید.

محمد امین مختاریان

مطالب مشابه:

به این محتوا امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها