کلینیک روانشناسی و مشاوره آوان – بیشتر افراد با کسانی قرار میگذارند یا ازدواج میکنند که به لحاظ سنی چند سالی با خودشان متفاوت باشند. با این حال، روابط یا ازدواجهایی با اختلاف سنی زیاد (حتی تا چند دهه) به طور فزایندهای در اغلب کشورهای جهان از جمله کشور خودمان رایج شدهاند. پویاییهای روانشناختی در چنین روابطی به خوبی درک نشدهاند، زیرا تنها چند مطالعه علمی بر روی آنها متمرکز شدهاند. سوالی که بسیار مهم است اما از دیدگاه علمی به خوبی درک نشده است، این است که آیا هر دو شریک زندگی در رابطهای با اختلاف سنی زیاد، به یک اندازه خوشحال هستند یا اینکه آیا یکی از طرفین به طور سیستماتیک از دیگری خوشحالتر است. علاوه بر این، مهم است بدانیم که در چنین روابطی شریک جوانتر خوشحالتر است یا شریک مسنتر؟

مطالعه جدید در مورد رضایت از رابطه در روابط با اختلاف سنی زیاد
برای پر کردن این شکاف در ادبیات روانشناسی، مطالعهای جدید بر رفاه و جنبههای مختلف رضایت از رابطه در روابط با اختلاف سنی زیاد متمرکز شد. تیم تحقیقاتی، به رهبری سامانتا بنبری (Samantha Banbury) از گروه روانشناسی دانشگاه متروپولیتن لندن در بریتانیا، دادههای ۱۲۶ داوطلب را تجزیه و تحلیل کردند. همه داوطلبان حداقل ۷ سال اختلاف سنی در رابطه خود داشتند. نمونه شامل افراد جوانتری بود که با شرکای مسنتر قرار میگذاشتند و افراد مسنتری که با شرکای جوانتر قرار میگذاشتند. هر داوطلب چندین پرسشنامه در مورد رابطه خود یا خودشان پر کرد. به عنوان مثال، یک پرسشنامه در مورد رفاه، یک پرسشنامه در مورد رضایت از رابطه و یک پرسشنامه در مورد نگرش نسبت به قرار ملاقات به داوطلبان داده شد. (پیشنهاد میشود مطلب 3 بینش کلیدی در مورد ازدواج با فاصله سنی زیاد را مطالعه کنید.)
دانشمندان چه چیزی یافتند؟
دانشمندان از مدلهای آماری پیشرفته برای مقایسه دادهها استفاده کردند و یک اثر جالب در مورد رضایت از رابطه مشاهده شد. در مورد مردان، مشاهده شد مردانی که با زنانی حداقل ۷ سال کوچکتر از خود قرار میگذارند، رضایت کلی از رابطهشان به طور قابل توجهی بالاتر از مردانی است که با زنانی حداقل ۷ سال بزرگتر از خود قرار میگذارند. در این گروه، مردانی که با زنانی حداقل ۷ سال کوچکتر از خود قرار میگذارند، رضایت از رابطه بالاتری نسبت به مردانی دارند که با شریکی حداقل ۷ سال بزرگتر از خود قرار میگذارند. جالب اینجاست که چنین اثری در زنان یافت نشد، که نشان میدهد آنها میتوانند به طور یکسان از رابطه با شریکی که به طور قابل توجهی کوچکتر یا به طور قابل توجهی بزرگتر از خودشان هستند (برخلاف مردان) راضی باشند.
در خصوص بهزیستی رابطه، هیچ اثر معنیداری در مردان یا زنان یافت نشد.
در مورد رضایت جنسی، مشخص شد که هم مردان و هم زنان، در مقایسه با شریک زندگی مسنتر، به طور قابل توجهی با شریک زندگی جوانتر شادتر بودند.
متغیر دیگری که مورد بررسی قرار گرفت، ثبات مالی ادراکشده در رابطه بود. در اینجا، زنان جوانتری که با مردان مسنتر قرار میگذاشتند، تأثیر معناداری را نشان دادند که نشان میدهد این گروهها ثبات مالی را در رابطه با یک شریک مسنتر در مقایسه با رابطه با شریک جوانتر بالاتر میدانند. جالب اینجاست که چنین تأثیری در رابطه مردان جوانتر با زنان مسنتر مشاهده نشد.
نتیجهگیری
در مجموع، بر اساس این مطالعه پاسخ به این سوال که آیا در رابطه با اختلاف سنی زیاد همسر جوانتر یا مسنتر خوشحالتر است، آسان است. نتیجه نشان داد که به طور قاطع، شریک مسنتر از جنبههای مختلف رابطه رضایت بیشتری دارد، نه شریک جوانتر. این امر به ویژه در مورد مردان صادق بود!
«پیشنهاد میشود از تست های شخصیت کلینیک روانشناسی آوان که به صورت رایگان در اختیار شما قرار داده شده است، برای آشنایی و آگاهی بیشتر از خودتان استفاده کنید.»
مطالب مشابه:
- برای عشق باید ازدواج کرد یا برای پول؟
- چگونه در میان سردرگمی “عشق مدرن” حرکت کنیم؟
- 3 نشانهای که میگوید “رابطه شما بر اساس تنهایی است نه عشق”
- اسیر عشق در تارهای کمال گرایی
- سلامت روان مردان، مردانگی و رابطه جنسی
- از عشق تا ویرانی
- بازنویسی داستان عشق خودمان
- 5 نوع عشق نافرجام
- چرا عشق مهم است؟
- عشق به خود، زیربنای روابط قوی
- احساس عشق و علم روابط
- هوس عشق کردید؟ ابتدا رابطه خود را با خودتان بهبود بخشید.
- چرا زنان بیشتر از مردان درخواست طلاق میکنند؟