روانکاوی - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز مشاوره روانشناختی

روانکاوی

روانکاوی چیست و روانکاو خوب چه کمکی به ما می کند؟

روانکاوی یکی از شناخته شده ترین رویکرد های درمانی است و هدف از این درمان کمک به بیماران برای درک بهتر نیروهای ناخودآگاه است که می توانند در رفتارها ، افکار و عواطف فعلی آنها نقش داشته باشند . این نوع درمان مبتنی بر نظریه های زیگموند فروید است که مکتب فکری موسوم به روانکاوی را بنیان نهاد . فروید ناخودآگاه را مخزنی از آرزوها ، افکار و خاطرات توصیف کرد که در زیر سطح آگاهی آگاهانه ما قرار دارد. وی معتقد بود که این تأثیرات ناخودآگاه اغلب می تواند منجر به پریشانی و آشفتگی روانی شود . رویکرد روانکاوی

تاریخچه درمان روانکاوی

فروید در اواخر دهه 1800 توسعه تکنیک های درمانی خود را آغاز کرد . در سال 1885 ، او شروع به تحصیل و همکاری با ژان مارتین شارکو در سالپتیرر پاریس کرد . شاركوت از هيپنوتيزم برای درمان زنانی كه در آن زمان هيستری ناميده می شدند استفاده می كرد . علائم این بیماری شامل فلج نسبی ، توهم و عصبی بودن بود . فروید به تحقیق درباره هیپنوتیزم در درمان ادامه داد ، اما همکاری و دوستی وی با یوزف بروئر منجر به توسعه معروف ترین تکنیک درمانی وی شد. بروئر رفتار خود با زن جوانی را توصیف کرد که در تاریخچه این پرونده با نام « آنا او » شناخته می شود و علائم هیستری وی با صحبت در مورد تجربیات آسیب زای او برطرف شد . فروید و بروئر در كتابی تحت عنوان مطالعات در مورد هیستریكی باهم همكاری كردند و فروید همچنان به استفاده خود از این رویکرد درمانی ادامه داد . این روش پیشنهاد می کند که صرف صحبت در مورد مشکلات می تواند به رفع ناراحتی ها و اختلالات روانی کمک کند. برای مشاهده و رزرو وقت روانکاو آنلاین کلیک کنید.

روانکاوی چگونه کار می کند؟

درمانگران روانکاوی عموماً وقت خود را صرف گوش دادن به صحبت های مراجعین درباره زندگی خود می کنند . ارائه دهنده درمان به دنبال الگوها یا رویدادهای قابل توجهی خواهد بود که ممکن است در مشکلات فعلی مراجعه کننده نقش داشته باشند . روانکاوان بر این باورند که حوادث دوران کودکی و احساسات ، افکار و انگیزه های ناخودآگاه در بیماری های روانی و رفتارهای ناسازگار نقش دارند . روانکاوی به چگونگی تأثیر ذهن ناخودآگاه بر افکار و رفتارها می پردازد . روانکاوی غالباً شامل بررسی تجربیات دوران کودکی است تا کشف کند که این وقایع چگونه ممکن است به فرد شکل دهند و چگونه در اقدامات فعلی نقش دارند . برخی مواقع ممکن است افراد دریابند که روانکاوی می تواند بسیار ناراحت کننده باشد . این به دلیل صحبت کردن بسیار در مورد تجربیات گذشته ، روابط و احساسات می باشد که باعث روشن شدن نیرو های ناخودآگاه می شود . با اینکه این فرآیند ممکن است گاهی به ناراحتی منجر شود ، اما می تواند راهی عالی برای به دست آوردن بینش و مقابله با احساساتی باشد که بیان آنها دشوار است.

تکنیک های مورد استفاده در روانکاوی

در روانکاوی از تکنیک های دیگری از جمله ارتباط آزاد ، کاوش در انتقال ، مشاهده دفاعیات و احساساتی که مراجعه کنندگان ممکن است از آن آگاه نباشند و همچنین تعبیر خواب استفاده می شود . رویکرد روانکاوی

فرایند روانکاوی

افرادی که تحت درمان روانکاوی قرار دارند اغلب حداقل یک بار در هفته با درمانگر خود ملاقات می کنند و ممکن است برای چند هفته ، ماه یا حتی سالها در روند درمان باقی بمانند . از طریق این روند ، امید این است که افراد بتوانند بینش و آگاهی از نیروهای ناخودآگاه را که به وضعیت روحی فعلی آنها کمک می کند ، به دست آورند .

برخورد با نیروهای ناخودآگاه

این رویکرد درمانی اغلب شامل برانگیختن پاسخ های عاطفی و غلبه بر مکانیسم های دفاعی است . موفقیت اغلب به توانایی مقابله با استرس های بالقوه یا تحریک کننده تجربه های گذشته بستگی دارد . به دست آوردن بینش در مورد احساسات ، رفتارها و تجربیات می تواند به شما کمک کند نیروهای ناخودآگاه را که همچنان بر اعمال ، روابط و احساس شما تأثیر می گذارند را درک کنید . کلینیک روانشناسی آوان ارائه دهنده خدمات تخصصی روانکاوی و روانشناسی به صورت حضوری و آنلاین می باشد.

چه مشکلات و اختلالاتی در روانکاوی درمان می شود ؟

روانکاوی می تواند برای درمان تعدادی از شرایط مختلف روانشناختی استفاده شود ، از جمله :
  • اختلال وسواس فکری عملی
  • افسردگی
  • اختلالات روان تنی
  • فوبیا
  • اضطراب
  • مشکلات هویت
  • ضربه یا کشمکش های عاطفی
  • رفتار خود تخریبی
  • مسائل مربوط به رابطه
  • مشکلات جنسی
افرادی که از این رویکرد درمانی بهره مند می شوند اغلب کسانی هستند که مدتی است علائمی را تجربه می کنند . وقتی افراد علائم اضطراب ، خلق افسرده و رفتارهای طولانی مدت داشته باشند که تأثیر منفی بر عملکرد و لذت بردن از زندگی داشته باشد ، ممکن است روان درمانی را انتخاب کنند . رویکرد روانکاوی

میزان موفقیت روانکاوی

در حالی که برخی از منتقدان میزان موفقیت درمان از طریق روانکاوی را مورد تمسخر قرار داده اند ، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که این روش درمانی می تواند یک درمان موثر برای طیف وسیعی از مسائل باشد . با یک بررسی در مورد اثربخشی درمان های روانکاوی طولانی مدت ، میزان موفقیت متوسط تا زیادی برای کاهش علائم انواع آسیب های روانی از طریق این نوع درمان یافت شد . یک مطالعه در مقیاس بزرگ دیگر نشان داد که درمان روانکاوی کوتاه مدت برای بهبود علائم عمومی موثر است . علاوه بر این ، مشخص شد که درمان روانکاوی منجر به بهبودهای پایدار در علائم جسمانی ، علائم افسردگی و علائم اضطرابی می شود . افرادی که تحت درمان روانکاوی قرار می گیرند این دستاوردها را حفظ می کنند ، به این معنی که روانکاوی منجر به بهبود های پایدار می شود و حتی پس از پایان درمان نیز ممکن است به پیشرفت خود ادامه دهند . در یک بررسی که در سال 2010 توسط  روانشناسی آمریکایی منتشر شد ، مشخص شد که شواهد علمی نشان می دهد که درمان روان پویایی به اندازه سایر درمانهای مبتنی بر شواهد موثر است .

ویژگی های روانکاوی در برابر سایر رویکرد های درمانی

چه چیزی روانکاوی را از سایر اشکال درمانی متفاوت می کند ؟ مروری بر تحقیقات مقایسه ای میان روان پویایی و درمان شناختی رفتاری ( CBT ) هفت ویژگی متمایز کننده روانکاوی را در برابر سایر رویکرد های درمانی نمایان می کند . در زیر اشاره ای به این هفت ویژگی می کنیم :

تمرکز بر احساسات و نحوه بیان آنها :

در جایی که CBT متمرکز بر شناخت و رفتار است ، درمان روانکاوی طیف کاملی از احساسات را که فرد تجربه می کند کشف می کند.

اکتشاف احساسات :

بسیاری از افراد از اکتشاف در خصوص احساسات ، افکار و موقعیت هایی که با عث ناراحتی آنها می شوند ، اجتناب می کنند . در رویکرد روانکاوی ، درک آنچه افراد از آن اجتناب می کنند می تواند به درمانگر و فرد مراجعه کننده کمک کند تا بتوانند کشف کنند که چرا چنین اجتنابی اتفاق می افتد از کجا ریشه دوانده است . برای مشاهده و رزرو وقت روانشاس آنلاین کلیک کنید.

شناسایی الگو ها و مضامین تکرار شونده در افکار ، احساسات و رفتار ها :

در بعضی موارد ، افراد از چنین اقدامات تکراری آگاهی دارند اما ممکن است نتوانند از الگو های ناسالم یا مخرب خارج شوند . البته در مواقعی هم افراد از چگونگی چنین الگو هایی بر رفتار های آنها آگاهی ندارند .

تأکید بر صحبت در مورد تجربیات گذشته :

سایر روشهای درمانی بیشتر در اینجا و اکنون یا نحوه تأثیر افکار و رفتارهای فعلی بر عملکرد افراد تمرکز بیشتری دارند. رویکرد روانکاوی به افراد کمک می کند تا گذشته خود را کشف کنند و بفهمند که چگونه بر حال و آینده تأثیر می گذارد .

کاوش در روابط بین فردی :

از طریق فرایند درمان روانکاوی ، افراد قادر به کشف علت روابط خود با دیگران ، چه فعلی و چه در گذشته هستند.

تمرکز بر رابطه درمانی خود :

از آنجا که روانکاوی درمانی بسیار شخصی است ، رابطه بین درمانگر و بیمار بخش مهمی از روند درمان می باشد .

کاوش در زندگی فانتزی افراد :

در مواردی که سایر روشهای درمانی اغلب ساختار بالایی دارند و هدف گرا هستند ، درمان روانکاوی به افراد امکان می دهد آزادانه کاوش کند . مراجعین آزاد هستند که صدای ترس ها ، آرزوها ، رویاها و اصرارهای دیگری را که قبلاً هرگز در مورد آنها صحبت نکرده اند ، ابراز کنند . رویکرد روانکاوی

چگونه یک روانکاو خوب پیدا کنیم؟

اگر به نظر می رسد که درمان روانکاوی برای شما مناسب است ، اولین قدم شروع به جستجوی یک درمانگر متخصص در زمینه این رویکرد درمانی است . دوستانی که تجربه خوبی در زمینه درمان روانکاوی داشته اند می توانند منبع خوبی برای شما باشند . اما اگر ارجاع مناسبی از شخصی که می شناسید نداشتید، می توانید بصورت آنلاین وقت بگیرید ویا برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 09900064001 تماس بگیرید.

آخرین مطالب:

5/5 - (2 امتیاز)