غلبه بر ترس از دست دادن (اختلال Fomo) با 10 نکته ارشمند - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز مشاوره روانشناختی

غلبه بر ترس از دست دادن (اختلال Fomo) با 10 نکته ارشمند

فهرست مطالب

کلینیک روانشناسی و مشاوره آوان – ترس از دست دادن یا اختلال فومو (Fomo)، دردی کوبنده است که مانند رعد و برق از بدن شما عبور می‌کند. ناگهان احساس وحشتناک پوچی در درون شما پخش می‌شود، دستان شما شروع به لرزیدن می‌کند و احساس می‌کنید رها شده و کاملاً درمانده شده‌اید. با این حال هیچ اتفاقی در واقع رخ نداده است، به جز این واقعیت که شما به تازگی رها شده اید. اما نه به معنای جدایی، شما فقط نمی‌توانید با رفتن یکی از نزدیکان خود کنار بیایید. اکنون احساسات شما طغیان کرده است و اگرچه منطق شما می‌داند که بیش از حد واکنش نشان می‌دهید، اما ترس از دست دادن شما را در چنگال های خود به دام انداخته است.

همه ما با ترس از خداحافظی، از دست دادن عزیزان، موقعیت ها یا مواردی از این دست آشنا هستیم. برخی افراد بابت از دست دادن همسر یا بهترین دوست خود وحشت دارند. دیگران از شغل یا موقعیت اجتماعی خود می‌ترسند. تا حدی ترس از دست دادن کاملا طبیعی است، اما گاهی اوقات ترس از دست دادن آنقدر شدید می‌شود که تقریباً ما را بی حس می‌کند. ما واقعیت را از دست می‌دهیم، به طرز وحشتناکی رنج می‌بریم و دیوار محافظ دور خود می‌سازیم. در این مقاله می‌توانید دریابید که ترس از دست دادن از کجا می‌آید، چگونه می‌توانید آن را تشخیص دهید و چگونه می‌توانید بر آن غلبه کنید.

ترس از دست دادن یا اختلال فومو fomo

ترس از دست دادن چیست؟

ترس از دست دادن، ترس هایی عمیقاً ریشه دار هستند که در درجه اول بر ترس از دست دادن عزیزان، امنیت یا جنبه های مهم زندگی تأثیر می‌گذارند. این ترس‌ها می‌توانند باعث استرس شدید، مشکلات روابط و در برخی موارد حتی مشکلات سلامت روان شوند. هسته اصلی ترس از دست دادن اغلب در تجربیات اولیه جدایی یا غفلت عاطفی دوران کودکی نهفته است، اما همچنین می‌تواند توسط رویدادهای آسیب‌زا در بزرگسالی نیز تشدید شود. درک و غلبه بر این ترس‌ها برای ارتقای توسعه فردی و حفظ روابط سالم بسیار مهم است.

دلایل ترس از دست دادن

نوزادانی که تازه به دنیا آمده‌اند نمی‌توانند به تنهایی زنده بمانند. آنها صد در صد وابسته به عشق و محبت والدین خود هستند. بدون این عشق و محبت، آنها در مدت کوتاهی خواهند مرد و این وابستگی عظیمی ایجاد می‌کند.

رابرت بتز (Robert Betz) روانشناس شهور آلمانی، در این زمینه توضیح می‌دهد: “در دوران کودکی ما از نظر جسمی، عاطفی، روانی و مالی وابسته هستیم. این دوران ناتوانی است که بسیاری از افراد را فراتر از دوران نوجوانی و بزرگسالی شکل می‌دهد.”

بنابراین اگر پدر و مادر خود را از دست بدهیم، موجودیت ما به شدت تهدید می‌شود. دورانی کودکی، چنان زندگی ما را شکل می‌دهد که حتی در بزرگسالی گاهی اوقات از دست دادن را به عنوان تهدید وجودی درک می‌کنیم.

برای برخی از ما، تجربیات آسیب‌زا و تجربیات وحشتناک در طول روند زندگی به وجود می‌آیند. وقتی والدین از هم جدا می‌شوند یا افرادی مهمی که به آنها دلبستگی داریم می‌میرند، این می‌تواند منجر به ترس از دست دادن بیشتر از حد متوسط ​​شود.

اگر تا به حال به طور غیرمنتظره‌ای توسط همسر یا دوست صمیمی خود رها شده‌اید و جدایی فرش را از زیر پای شما کشیده است، این نیز می‌تواند زخم های عاطفی پایداری بر جای بگذارد و منجر به احساس از دست دادن و درد دائمی شود. چنین اتفاقی می‌تواند باعث ایجاد اضطراب دلبستگی شما شود. (پیشنهاد می‌شود مطلب ترومای دلبستگی چگونه بر روابط ما تأثیر می‌گذارد را مطالعه کنید.)

تجربیاتی که می‌تواند منجر به ترس از دست دادن شود

تجربیات مختلف می تواند به ایجاد ترس از دست دادن کمک کند. این تجربیات اغلب به طور ناخودآگاه انتظارات از روابط فعلی و آینده را شکل می‌دهند و می‌‌توانند منجر به ترس مداوم از آسیب دیدن یا رها شدن مجدد شوند.

  • مرگ یکی از عزیزان: از دست دادن از طریق مرگ تجربه عمیقی است که می‌تواند باعث ترس شدید از دست دادن شود.
  • جدایی یا طلاق والدین: جدایی والدین می‌تواند به معنای ناامنی و ترس از دست دادن و طرد شدن باشد.
  • تجارب غفلت عاطفی: عدم حمایت عاطفی و بی‌توجهی در دوران کودکی می‌تواند منجر به اضطراب مداوم در بزرگسالی شود.
  • طرد یا خیانت: تجربیاتی مانند طرد شدن یا خیانت توسط عزیزان می‌تواند باعث ترس عمیق از دست دادن شود.
  • تجارب شخصی: تجاربی مانند جدایی و پایان روابط مهم (خواه دوستی باشد یا شراکت) می‌تواند ترس از دست دادن را افزایش دهد.
ترس از دست دادن یا اختلال فومو fomo

۱۲ دلیل رایج برای ترس از دست دادن

دلایل زیادی برای ایجاد ترس از دست دادن وجود دارد. در ادامه 12 دلیل متداول را به شما معرفی می‌کنیم تا مرجعی برای راهنمایی داشته باشید.

  1. طلاق: پدر و مادرت در سنین پایین از هم جدا شدند و تو مجبور شدی در یک خانواده پر هرج و مرج بزرگ شوی.
  2. از دست دادن عزیزان: در سنین پایین مجبور بودید با مرگ یکی از بستگان نزدیک (مادر، پدر، مادربزرگ و…) کنار بیایید.
  3. ترس ارثی از دست دادن: والدین شما قبلاً از ترس از دست دادن رنج می‌بردند. آنها سپس ترس از دست دادن را به شما منتقل کرده‌اند.
  4. جنگ: شما جنگ را تجربه کرده‌اید و خوب می‌دانید که از دست دادن اعضای خانواده، عزیزان و دارایی چه احساسی دارد.
  5. بیماری: ممکن است شاهد بیماری جدی یکی از عزیزان خود بوده باشید.
  6. خیانت همسر: شریک زندگی شما با شخص دیگری به شما خیانت کرده است.
  7. خیانت دوستان: دوستان دیرینه در زمانی که بیشتر به آنها نیاز داشتید به وفاداری شما خیانت می‌کنند.
  8. مراقبین: مراقبین (مثلاً معلمتان) با شما بد رفتار کرده‌اند و ارزش خود را نزد شما بی ارزش کرده‌اند.
  9. نداشتن امنیت: والدین شما در دوران کودکی به شما احساس امنیت نمی‌دادند.
  10. اضطراب بیش از حد: والدین شما دائماً نگران سلامتی شما بودند.
  11. قلدری: شما در دوران مدرسه مورد آزار و اذیت قرار گرفتید و بنابراین به دنبال محیطی با ثبات هستید.
  12. بیماری های روانی: بیماری های روانی مانند افسردگی نیز می تواند عامل ترس از دست دادن باشد. (پیشنهاد می‌شود مطلب مربوط به درمان افسردگی را مطالعه کنید.)

در کدام یک از موارد بالا خود را دیدید؟ آیا می‌توانید دلایل دیگری را که احتمالاً دلیل ترس از دست دادن باشد را نام ببرید؟ اگر موارد دیگری وجود دارد لطفا در زیر همین مطلب کامنت کنید.

12 نشانه رایج ترس از دست دادن

علائم اضطراب یا ترس از دست دادن می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. با این حال، همیشه یک نشانه واضح وجود دارد که به وضوح به علائم ترس از دست دادن اشاره می‌کند. می‌خواهیم به طور خلاصه شما را با شایع ترین علائم در ارتباط با ترس از دست دادن آشنا کنیم.

  1. حسادت بی اساس: آیا هنگامی که شریک زندگی شما با شخص دیگری صحبت می‌کند، دچار خشم و انزجار می‌شوید؟
  2. محدود کردن: آیا می‌خواهید هر دقیقه را با شریک زندگی خود بگذرانید؟ آیا او را محدود می‌کنید و فضای خالی برای او باقی نمی‌گذارید؟
  3. کنترل کردن: آیا افراد محیط پیرامون خود را کنترل می‌کنید (مثلاً همکاران) و می‌خواهید اعمال آنها را تحت نظر داشته باشید؟
  4. شناخت: شما دائماً به دنبال شناسایی دیگران هستید و می‌خواهید مورد تشویق اطرافیانتان قرار بگیرید.
  5. اعتماد به نفس پایین: آیا اغلب احساس می‌کنید بی ارزش، کوچک و بسیار بدتر از دیگران هستید؟
  6. بی اعتمادی: برای شما بسیار دشوار است که به دیگران اعتماد کنید و شک و تردیدهای همیشگی خود را کنار بگذارید.
  7. ترس از بیماری: دائماً می ترسید که یک بیماری بد زندگی شما را از مسیر درست خارج کند.
  8. واکنش های بیش از حد: حتی موارد کوچک (همسرتان سطل زباله را بیرون نبرده) شما را به نقطه جوش 100 درجه می‌رساند.
  9. بدبینی دائمی: شما در همه چیز فقط بدی ها را می بینید و می‌ترسید که در هر لحظه دنیا به پایان برسد.
  10. محافظت بیش از حد: همیشه بیش از حد محافظ هستید و سعی می‌کنید از محیط خود در برابر همه خطرات محافظت کنید.
  11. وابستگی عاطفی: شما همیشه به اطرافیان خود نیاز دارید. تنها بودن برای شما وحشت کامل است.
  12. حساسیت به استرس: به محض اینکه دنیای ایده آل شما شروع به لرزیدن می‌کند، استرس بالاتر از حد متوسط ​​را تجربه می کنید که شما را به پایین می‌کشاند.
ترس از دست دادن یا اختلال فومو fomo

با حسادت و ترس از دست دادن چه کنیم؟

برای غلبه بر حسادت و ترس از دست دادن، مهم است که روی ادراک و اعتماد خود کار کنید. در اینجا چند مرحله وجود دارد که می تواند به شما کمک کند:

  • خوداندیشی: سعی کنید ریشه های حسادت و ترس از دست دادن خود را درک کنید. آنها اغلب در تجارب گذشته یا ناامنی های عمیق ریشه دارند.
  • گفتگوی صادقانه: با شریک زندگی خود در مورد احساسات خود بدون تهمت صحبت کنید. یک تبادل صادقانه می تواند سوء تفاهم ها را روشن کند و نزدیکی ایجاد کند.
  • تقویت اعتماد به نفس: روی بهبود ظاهری و عزت نفس خود کار کنید. فعالیت هایی که به شما احساس رضایت می‌دهند می‌توانند حمایت کننده باشند.
  • ایجاد اعتماد: اعتماد اساس هر رابطه سالم است. به شریک زندگی خود و خودتان این شانس را بدهید که قدم به قدم اعتماد ایجاد کنید و آن را تقویت کنید.
  • به دنبال کمک حرفه ای باشید: گاهی اوقات جستجوی حمایت خارجی می‌تواند مفید باشد. یک روانشناس یا مشاور می‌تواند وضعیت شما را به صورت جداگانه بررسی کند و راه های مقابله با ترس ها را به شما نشان دهد.

این مراحل نیاز به زمان و صبر دارد، اما می‌توانند سهم بسزایی در غلبه بر حسادت و ترس از دست دادن و رهبری یک رابطه رضایت بخش داشته باشند. (پیشنهاد می‌شود مطلب قدرت صبر برای تغییر زندگی را مطالعه کنید.)

ترس از دست دادن در رابطه

ترس از دست دادن در روابط اغلب خود را از طریق نگرانی بیش از حد در مورد از دست دادن شریک زندگی نشان می‌دهد، که می‌تواند منجر به رفتار چسبنده، حسادت یا درگیری شود. مهم است که این ترس را با کار بر روی اعتماد به نفس خود، حفظ ارتباط باز با شریک زندگی خود و مراجعه به زوج درمانی در صورت لزوم تشخیص دهید و با آن مقابله کنید. با درک نیازها و ترس های خود و کار بر روی اعتماد، می توان رابطه را تقویت کرد و ترس از دست دادن را کاهش داد.

ترس از دست دادن چگونه خود را در کودکان و نوجوانان نشان می‌دهد؟

ترس از دست دادن در کودکان و نوجوانان اغلب از طریق نگرانی های شدید در مورد جدا شدن از والدین یا مراقبان مهم خود را نشان می‌دهد. این اضطراب می‌تواند منجر به رفتارهایی مانند وابستگی شدید یا گوشه گیری شود. ایجاد یک محیط امن و حمایتی که در آن کودکان و جوانان بتوانند در مورد ترس های خود صحبت کنند بسیار مهم است. والدین و مراقبان باید قابل اعتماد باشند، حمایت عاطفی ارائه دهند و آنها را درک کنند. تکنیک‌های مدیریت استرس و تمرین‌های تمرکز حواس نیز می‌تواند به کاهش احساس اضطراب کمک کند. در برخی موارد، حمایت روانشناختی حرفه‌ای مانند مراجعه به روانشناس کودک یا مشاور نوجوان می‌تواند برای غلبه بر ترس از دست دادن و توسعه راهبردهای مقابله‌ای و افزایش تاب‌آوری مفید باشد.

ترس از دست دادن چه عواقبی می‌تواند داشته باشد؟

ترس از دست دادن می‌تواند تأثیر عمیقی بر رفاه فردی و روابط بین فردی داشته باشد. این ترس ها می‌تواند منجر به نگرانی بیش از حد، استرس و در برخی موارد اختلالات اضطرابی یا افسردگی شود. در روابط، ترس از دست دادن می‌تواند منجر به وابستگی، حسادت یا تعارض شود، زیرا کسانی که تحت تأثیر قرار می‌گیرند سعی می‌کنند از طریق کنترل اضطراب خود را مدیریت کنند. به طور متناقضی، این می‌تواند بر رابطه فشار وارد کند و خطر درگیری یا حتی جدایی را افزایش دهد. در درازمدت، ترس از دست دادن می‌تواند با محدود کردن توانایی لذت بردن، اعتماد به دیگران و ایجاد روابط سالم بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد. بنابراین پرداختن به این ترس ها و جستجوی حمایت برای به حداقل رساندن اثرات منفی آنها بسیار مهم است.

ترس از دست دادن یا اختلال فومو fomo

10 نکته برای غلبه بر ترس از دست دادن

ترس از دست دادن نه تنها بسیار دردناک است، بلکه می‌تواند بر کل زندگی شما تأثیر منفی بگذارد. آنها بر احساس ارزشمندی، تصویر ذهنی مثبت از خودتان، روابط و احتمالاً شغل و سبک زندگی شما تأثیر می‌گذارند. اگر از خداحافظی بسیار می‌ترسید، پس حتما باید 10 نکته زیر را که برای غلبه بر ترس از دست دادن آورده شده است، قدم به قدم دنبال کنید:

محرک ها و علل را پیدا کنید

اولین کاری که باید انجام دهید این است که به دقت در مورد موقعیت هایی که در آنها احساس اضطراب می‌کنید فکر کنید. اگر الگویی ظاهر شد، می‌توانید تلاش آگاهانه‌ای برای اجتناب از این موقعیت ها انجام دهید. آیا همیشه این احساس را دارید که وقتی با شریک زندگی خود مشاجره شدیدی دارید، موضوع مرگ و زندگی در میان است؟ سپس در مورد آن احساس با همسر خود گفتگو کنید و مثلاً موضوع حسادت خود را مطرح کنید. به این ترتیب شریک زندگی شما می‌تواند با درک بیشتری واکنش نشان دهد و دیگر در موقعیتی قرار نخواهید گرفت که توسط آن احساس اضطراب کنید.

البته انگیزه با علت یکسان نیست. به هر حال، ترس از دست دادن باید از موقعیتی در زندگی شما ناشی شده باشد. شناسایی این موضوع کمی دشوارتر است و اگر تردید دارید، توصیه می‌شود از مشاور یا روانشناس متخصص کمک بگیرید. روی گذشته خود کار کنید و مدام به خود یادآوری کنید که گذشته بسته شده است و لازم نیست اتفاقات و رویدادهای گذشته در حال و آینده تکرار شوند.

شکستن الگوهای فکری

اگر همیشه بدترین سناریو را فرض کنید، برای دردی که احتمالاً ممکن است رخ دهد آماده هستید. اما این آمادگی در نهایت احساس بهتری به شما نمی‌دهد. برعکس، اگر مثبت فکر کنید شاید همه چیز کاملاً متفاوت شود. زیرا در این صورت آرامش بیشتری خواهید داشت و این آرامش را به محیط خود نیز منتقل می‌کنید. بنابراین الگوهای افکار منفی خود را بشکنید و به جای آن این باور را درونی کنید: “همه چیز درست خواهد شد… و حتی اگر ناامید بشوم یا صدمه ببینم، باز هم از این وضعیت جان سالم به در خواهم برد.”

عزت نفس خود را تقویت کنید

شریک زندگیم مرا ترک کرد زیرا ارزش دوست داشتن را ندارم. این سیستم اعتقادی متأسفانه گسترده است، اما کاملاً اشتباه است. برخی از مردم بر این باورند که لیاقت عشق را ندارند، اما حقیقت این است که وقتی کسی شما را ترک می‌کند، ممکن است دلایل زیادی داشته باشد. در هر صورت شما لایق دریافت عشق و محبت هستید، زیرا شما همانگونه که هستید منحصر به فرد و فوق العاده هستید. به همین دلیل این نکته بسیار مهم است که “عزت نفس خود را تقویت کنید”. هرچه قوی تر باشد، کمتر احساس ترس از دست دادن خواهید داشت. (پیشنهاد می‌شود مطلب چگونه عزت نفس ایجاد کنیم و حسی قوی از خود داشته باشیم را مطالعه کنید.)

ترس از دست دادن یا اختلال فومو fomo

تصویر ذهنی از خودتان را تغییر دهید

تصور شما از خودتان با عزت نفس شما همراه است. خودتان را چگونه می‌بینید؟ نظرت شما در مورد خودتان چیست؟ آیا فکر می‌کنید فردی قوی هستید که با وجود نقص‌هایتان با خودتان در صلح و آرامش هستید؟ اگر نه، حتما باید روی آن کار کنید. چون شما خیلی بیشتر از آن چیزی هستید که فکر می‌کنید. شما می‌توانید به هر چیزی برسید، هر چیزی را تجربه کنید و اگر بخواهید دوباره و دوباره می‌توانید شروع کنید. برای قوی، موفق و شاد بودن نیازی به شخص دیگری یا موقعیت خاصی ندارید، خوشبختی در درون شماست. هنگامی که این را درونی کردید، به یک تصویر مثبت از خود دست خواهید یافت و ترس از دست دادن را به راحتی از بین خواهید برد. (پیشنهاد می‌شود مطلب چگونه خود را با تمام معایب دوست داشته باشیم را مطالعه کنید.)

سطح استرس خود را کاهش دهید

استرس همراه بزرگ ترس از دست دادن است. مشکل این است که هر چه سطح استرس شما بالاتر رود، در نهایت نگرانی شما بابت ترس از دست دادن بیشتر خواهد شد. به همین دلیل، بسیار مهم است که سطح استرس خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. برای مثال می‌توانید این کار را از طریق روش‌های مختلفی مانند مدیتیشن، تمرینات اتوژنیک (autogenic)، پیلاتس، یوگا یا آرام‌سازی پیشرونده عضلات انجام دهید. مهمترین نکته در اینجا این است که روش های مناسب را جزئی ثابت از زندگی روزمره خود قرار دهید تا ترس از دست دادن نتواند گسترش یابد.

تمرکز خود را روی موارد مثبت قرار دهید

ابتدا دست خود را روی قلب خود بگذارید و از خود بپرسید: چند وقت یکبار تمام درام هایی که در هنگام فکر کردن در رختخواب تصور می‌کردید اتفاق افتاده است؟ به احتمال زیاد، هرگز. سپس از خود سوال کنید: چند وقت یکبار اتفاقات خوبی در زندگی برایم افتاده است که لبخندی بر روی صورتم نقش بسته است؟ مطمئناً اغلب و به اندازه کافی!. اینها دقیقاً مواردی هستند که باید روی آنها تمرکز کنید. از آنجایی که تجربیات مثبت ما را به جلو سوق می‌دهند، به ما قدرت و شهامت ادامه راه را می‌دهد.

ارتباطات

این بسیار مهم است که بابت ترس از دست دادن نشخوار فکری نکنید. به همین دلیل است که شما در زندگی خود به افرادی نیاز دارید که بتوانید در مورد هر چیزی که در ذهنتان است با آنها صحبت کنید. بنابراین اگر فردی در خانواده یا حلقه دوستان خود دارید که فکر می‌کنید می‌تواند به شما کمک کند، شجاعت خود را جمع کنید و با آن شخص صحبت کنید. اغلب تنها رها کردن افکار می‌تواند مانند رهایی باشد. (پیشنهاد می‌شود مطلب رهایی از نشخوار فکری را مطالعه کنید.)

ترس از دست دادن یا اختلال فومو fomo

جدا شدن از وابستگی‌ها

برای خوشبختی خود به چه کسی وابسته هستید؟ آیا او شریک زندگی شماست؟ از دوستان شماست؟ از همکاران است؟ یا از اعضای خانواده شماست؟ پاسخ درست این است: شما شادی خود را به خود وابسته می‌کنید! اگر این کار را نکنید، خود را از نظر عاطفی وابسته می‌کنید و فقط در درازمدت به خودتان آسیب بیشتری وارد می‌کنید. به همین دلیل، گاهی اوقات مهم است که روابط قطع شود، رابطی که به سادگی به شما آسیب می‌رساند.

درک ترس از دست دادن

ترس از دست دادن همیشه منشأ خود را دارد. همانطور که قبلا تجربه کرده‌اید، ترس از دست دادن معمولا در دوران کودکی شما نهفته است. مهم است که بدانید کدام رویدادها احتمالاً دلیل ترس از دست دادن شما هستند. قلم و کاغذ بردارید و تمام اتفاقاتی که احتمالاً دلیل ترس از دست دادن شما هستند را یادداشت کنید.

درمان

برای غلبه بر ترس از دست دادن، افراد زیادی از درمان استفاده می‌کنند. این به این دلیل است که درمان می‌تواند نتایج قابل توجهی را برای افراد به همراه داشته باشد. همچنین درمانگران زیادی وجود دارند که به صراحت به موضوع ترس از دست دادن می‌پردازند. اگر هنوز به هیچ روانشناس یا مشاوری برای درمان مراجعه نکرده‌اید، می‌توانید از روانشناسان و مشاورین متخصص کلینیک روانشناسی آوان برای درمان ترس از دست دادن کمک بگیرید.

تکنیک های آرامش و مدیتیشن برای ترس از دست دادن

تکنیک های تمدد اعصاب و مدیتیشن می‌توانند راه های موثری برای کاهش ترس از دست دادن باشند. از طریق تمرین منظم، این روش ها می‌توانند به آرامش سیستم عصبی، کاهش استرس و ایجاد آرامش درونی کمک کنند. تکنیک هایی مانند تمرینات تنفس عمیق، آرام سازی پیشرونده عضلانی و مدیتیشن های هدایت شده می‌توانند به ویژه در آرامش ذهن و شکستن حلقه های افکار مفید باشند. مدیتیشن ذهن آگاهی به شما می‌آموزد که در لحظه حال بمانید و افکار اضطراب آور را مشاهده کنید بدون اینکه اجازه دهید آنها بر شما غلبه کنند. با یادگیری برخورد با ترس‌هایتان به روشی قابل قبول و دلسوزانه، می‌توانید کنترل واکنش‌های عاطفی خود را دوباره به دست آورید و احساس امنیت را در خود ایجاد کنید. (پیشنهاد می‌شود مطلب خودآگاهی و 7 راهکار علمی برای تقویت آن را مطالعه کنید.)

آنچه شما باید به عنوان دوست یا همسر یک فرد آسیب دیده بدانید

به عنوان دوست یا همسر کسی که ترس از دست دادن دارد، مهم است که برای نشان دادن احساسات خود درک و همدلی نشان دهید. ارتباط نقش مهمی ایفا می‌کند، به طور فعال به احساسات شریک زندگی خود گوش دهید و او را بدون قضاوت یا با به حداقل رساندن قضاوت تأیید کنید. حمایت عاطفی و امنیت را از طریق محبت مداوم و تأیید رابطه فراهم کنید. همچنین تعیین مرزها مفید است زیرا نیاز به تعادل سالم بین نزدیکی و استقلال لازم است. از واکنش بیش از حد به رفتاری که نشان از وابستگی یا حسادت دارد خودداری کنید. در عوض، روی استراتژی هایی برای مدیریت اضطراب با هم کار کنید. در برخی موارد، زوج درمانی یا مشاوره فردی برای بهبود پویایی رابطه و غلبه بر ترس از دست دادن مفید است.

نتیجه گیری:

بر هر گونه ترس از دست دادن را می‌توان با روش های صحیح غلبه کرد. در این مقاله یاد گرفتید که ترس از دست دادن از کجا می آید، از طریق کدام علائم خود را نشان می‌دهد و چه کاری می‌توانید در مورد آن انجام دهید.

برای کمک به موفقیت شما، در مجموع 10 نکته ارزشمند را در این پست به اشتراک گذاشته ایم که به شما کمک می کند تا ترس از دست دادن خود را با موفقیت مدیریت کنید.

نکته آخر این است که اگر ترس از دست دادن شما را آزار می‌دهد و نمی‌دانید چه کاری باید انجام دهید، حتما برای درمان خود اقدام کنید تا دچار مشکلات بعدی که می‌تواند بسیار سخت و طاقت فرسا باشد، نشوید.

محمد امین مختاریان

مطالب مشابه:

به این محتوا امتیاز دهید

رزرو وقت مشاوره

تلفنی | آنلاین
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها