نکات کلیدی این مطلب:
- افرادی که اسراری را در خود دارند اغلب خود را در شبکه ای از نشخوار فکری گرفتار می یابند.
- کسانی که رابطه عاشقانه با کیفیت پایین تری دارند، بیشتر درگیر رازهای خود هستند.
- این احساس که باید راز را فاش کنید (حتی برخلاف میل خود) می تواند احساس استقلال شما را تهدید کند.
کلینیک روانشناسی و مددکاری آوان – بسیاری از افراد بین پنهان کردن یک راز و فاش کردن آن دچار دوگانگی می شوند. مواجهه با این تضاد درونی ممکن است آنها را وادار کند که جملاتی مانند موارد زیر را به درمانگر خود بگویند:
- من به تازگی متوجه شدم که دوست سابق دوستم در طول رابطه به او خیانت کرده است و او هرگز به او نگفته است. احساس وحشتناکی دارم که چیزی بگویم؟»
- “من به همسرم در مورد بدهی ام نگفته ام. من برای پرداخت قسط هایمان مشکل دارم، اما نمی دانم چگونه به او بگویم.»
- «من به همسرم نگفتهام که فرصت ترفیع در محل کار را از دست داده ام. ما در مورد آن هیجان زده بودیم و احساس می کنم اکنون ناامید شده ام.”
در حالی که حفظ اسرار بخشی اجتناب ناپذیر از تجربه انسانی است، اغلب می تواند بر ذهن فرد سنگینی کند و عواقب نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد. مطالعه جدیدی که در Personality and Social Psychology Bulletin منتشر شده است، چهار عامل مهم را بررسی میکند و هزینهای که ممکن است یک راز بر دوش فرد بگذارد را مشخص میکند. این چهار عامل شامل موارد زیر میباشد:
- تاثیر بر زندگی روزانه
- تاثیر بر رابطه
- فشار برای آشکار شدن
- عواقب پیش بینی شده
این تحقیق نشان میدهد که بیشتر از تعداد رازهایی که با خود نگه میدارید، ماهیت و میزان درگیری ذهنیای که اسرار برای شما ایجاد میکنند، تاثیر آن را بر سلامتی شما تعیین میکند. این تمایز مشخص می کند که آیا یک راز بی ضرر است یا باید افشا شود.
در ادامه به بررسی چهار عامل ذکر شده میپردازیم:
انرژی شما را مصرف میکند.
یکی از عوامل کلیدی که باعث میشود راز نگهداری شود، تأثیر روزانه آن بر شماست. افرادی که اسراری را در خود دارند اغلب خود را در شبکه ای از نشخوار فکری گرفتار می یابند. چنین مشغله ذهنی باعث استرس، اضطراب، احساس گناه، تنهایی و حتی گوشه گیری می شود.
علاوه بر این، تلاشهای صرف شده برای حفظ ظاهر میتواند شما را خسته کند، زیرا به اعمال ارادی، هوشیاری نسبت به آنچه میگویید و استفاده مداوم از منابع احساسی و شناختی نیاز دارد.
یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که پیامدهایی که افراد در مورد اسرار خود فکر می کنند بسیار بیشتر از وقوع موقعیت های اجتماعی واقعی است که در آن لازم است آنها را پنهان کنند. با این حال، نشخوار فکری به تنهایی رفاه کمتری را پیشبینی میکرد. تحقیقات نشان می دهد که اسرار زمانی که پنهان کردن آنها دشوار است و منجر به سطوح بالاتر نشخوار فکری و حالات عاطفی منفی می شود برای سلامت روان شما بسیار مضر است.
اسرار همچنین شما را وادار می کنند تا در زندگی روزمره خود تغییرات قابل توجهی مانند اجتناب از موقعیت های اجتماعی خاص یا دروغ گفتن منظم به دیگران برای محافظت از راز خود ایجاد کنید. چنین اقداماتی می تواند باعث ایجاد حس عدم اصالت شود و باعث می شود که شما از خود واقعی خودتان جدا شوید.
بنابراین، هنگام تصمیم گیری در مورد افشای یک راز، مهم است که به موارد زیر فکر کنید:
- حفظ این راز چه تأثیری بر شما داشته است و آیا هر روز افکار شما را به خود مشغول می کند؟
- آیا اعتراف به این راز می تواند باعث تسکین و کاهش نشخوار مداوم شود؟
روابط شما را تغییر می دهد.
احساسی که در مورد اسرار دارید بر روابط شما و رفتار شما با دیگران تأثیر می گذارد. به خصوص هنگامی که سعی می کنید عیوب، اشتباهات گذشته و نارسایی های درک شده خود را از آنها پنهان کنید، می تواند عزت نفس شما را کاهش دهد و بین برداشت شما از خود و دیدگاه دیگران نسبت به شما اختلاف ایجاد کند.
عدم اصالتی که در نتیجه این شکاف احساس میکنید میتواند باعث شود فاصله عاطفی بیشتر، سطوح پایینتر اعتماد و عدم تعهد و رضایت در روابط خود را درک کنید. ممکن است همیشه بین میل به واقعی بودن و ترس از عواقب افشای خود درگیر باشید.
مطالعهای در سال 2023 نشان داد، کسانی که رابطه عاشقانه با کیفیت پایین تری دارند، بیشتر درگیر رازهای خود هستند و این امر باعث تشدید مسائل مربوط به رابطه می شود. پنهان کردن اطلاعات به معنای عدم اعتماد به این است که شریک زندگی از آنها حمایت خواهد کرد و اغلب افراد را به این باور می رساند که شریک زندگی آنها نیز به نوبه خود می تواند با آنها نادرست باشد.
در یک رابطه سالم، ارتباط باز و خودافشاگری ضروری است. بار مخفی نگه داشتن ارتباط و صمیمیت شما را تحت فشار قرار می دهد. هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه رازی را افشا کنید یا نه، می توانید به موارد زیر فکر کنید:
- این راز چگونه بر روابط شما تأثیر گذاشته است؟
- دانستن در مورد آن چه تاثیری بر طرف مقابل می گذارد و آیا برای سلامت رابطه شما مهم است که بداند؟
- آیا ممکن است شریک زندگی شما بهتر از آنچه فکر می کنید به اسرار شما رسیدگی کند؟
شما تحت فشار هستید.
فشارهای خارجی برای فاش کردن یک راز می تواند بار پنهان کاری را بیشتر کند. ممکن است به دلیل احساس گناه، توقعات از دیگران یا تعهدات اجتماعی درک شده خود را موظف به افشای اسرار کنید.
به عنوان مثال، اگر همسر بهترین دوست خود را در حال معاشرت با فردی دیگر دیدید، خود را موظف می دانید که به او بگویید. نه تنها به این دلیل که نمی خواهید آنها در تاریکی باشند، بلکه به این دلیل که ممکن است شما سه نفر زمان زیادی را با هم از نظر اجتماعی بگذرانید.
این احساس که باید راز را فاش کنید (حتی برخلاف میل خود) می تواند احساس استقلال شما را تهدید کند. افراد برای کنترل خود بر اطلاعات شخصی و افرادی که انتخاب می کنند تا اطلاعات را با آنها به اشتراک بگذارند ارزش قائل هستند. تحمیل فشارهای خارجی برای فاش کردن یک راز می تواند این استقلال را نقض کند و منجر به احساس ناراحتی و ناراحتی روانی شود. وقتی با این احساسات دست و پنجه نرم می کنید، به موارد زیر فکر کنید:
- چرا تا به حال حفظ این راز برای شما مهم بوده است؟
- آیا شما آن را به نفع خود فاش می کنید یا صرفاً به خاطر دیگران؟
- اگر بخواهید اسراری را فاش کنید که آماده به اشتراک گذاشتن آن نیستید، چه احساسی خواهید داشت؟
شما از عواقب صداقت می ترسید.
پیش بینی عواقب صداقت نیز می تواند به این بار کمک کند. ممکن است در مورد پیامدهای احتمالی نگران باشید، از عواقب منفی مانند گفتگوهای ناراحت کننده، طرد شدن یا آسیب دائمی به شهرت خود بیم داشته باشید.
این نگرانی دائمی آیندهمحور لحظه حال را از بین میبرد و از نظر ذهنی و عاطفی تخلیه میشود. برخی از بازتاب های احتمالی در چنین لحظاتی می تواند به شرح زیر باشد:
- چه چیزی باعث می شود در افشای راز احساس امنیت بیشتری داشته باشید؟
- زمان و مکان مناسب برای بحث در مورد اسرار چه می تواند باشد؟
- این راز در حال حاضر چقدر از زندگی شما را تحت تاثیر قرار میدهد؟
- اگر بتوانید با هر عواقبی که در نتیجه افشای اسرار به وجود میآید مقابله کنید، چه؟
نتیجه
توجه به این نکته مهم است که همه رازها مضر نیستند و ممکن است برخی از آنها به دلیل تمایل به محافظت از طرف مقابل یا حفظ حریم خصوصی، فاش نشده نگه داشته شوند. با این حال، تا حد امکان، ارتباط باز و صادقانه چیزی است که اعتماد و درک را در روابط سالم تقویت می کند. ما زمانی می توانیم با دیگران پیوند برقرار کنیم که بتوانیم خود واقعیمان را نشان دهیم، بدون اینکه سایه تاریک اسرار بر سر ما باشد.
محمد امین مختاریان
مطالب مشابه:
- شش راه برای رهایی از چنگال پشیمانی
- آیا شما افراط اندیش هستید؟
- 5 گام ساده برای مقابله با تفکر انتقادی
- 6 نشانه افسردگی و نادیده گرفتن آن
- فرار از تله کمال گرایی؛ 7 نشانه و 7 راه حل
- چگونه حلقه های افکار منفی را بشناسیم و متوقف کنیم؟
- 4 روش برای متوقف کردن نفرت از خود
- چگونه « انتقاد از خود » را شکست دهیم؟
- 6 استراتژی ساده برای خنثی کردن حسادت
- دیگران در مورد من چه فکری می کنند؟