۵ ویژگی مهمی که افراد متفکر در آن برتری دارند - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز مشاوره روانشناختی

۵ ویژگی مهمی که افراد متفکر در آن برتری دارند

فهرست مطالب

نکات کلیدی این مطلب:

  • افراد متفکر، به طور طبیعی بر بهبود خود و توسعه فردی تمرکز می‌کنند.
  • افراد متفکر در شناسایی ناکارآمدی‌ها و بهینه‌سازی سیستم‌هایی که دیگران نادیده می‌گیرند، سرآمد هستند.
  • افراد بیش‌اندیش راه‌حل‌های متنوعی را بررسی می‌کنند و با تکرارهای خلاقانه، حل مسئله را بهبود می‌بخشند.

کلینیک روانشناسی و مشاوره آوان – تفکر عمیق می‌تواند نقطه قوت یا نقطه ضعف باشد، بسته به اینکه چگونه این گرایش را به کار بگیرید. این مقاله به شما نشان می‌دهد که چگونه تفکر عمیق را به نیرویی مثبت در زندگی خود تبدیل کنید. ابتدا، پنج ویژگی اساسی افراد متفکر را که می‌توانند نقاط قوت آنها باشند، شرح می‌دهیم. سپس نکات عملی را برای به حداکثر رساندن تأثیر واقعی این نقاط قوت به اشتراک می‌گذاریم. هدف این است که به شما کمک کنیم تا آنچه را که به طور طبیعی انجام می‌دهید، به سمت بیشترین تأثیر مثبت هدایت کنید. در ادامه نقاط قوت قدرتمندی وجود دارد که ممکن است حتی متوجه آنها نشوید یا ارزش آنها را ندانید.

۵ ویژگی مهم که افراد متفکر در آن برتری دارند

۱. توجه به آنچه که می‌تواند بهبود یابد (در خودتان)

افراد متفکر دائماً در حال ارزیابی چگونگی بهبود خود هستند. آنها به طور طبیعی بر توسعه فردی و خودسازی تمرکز می‌کنند. آنها سؤالاتی مانند “چگونه می‌توانم رشد کنم؟” و “چه کاری را می‌توانم بهتر انجام دهم؟” می‌پرسند. ذهن آنها همیشه به دنبال راه‌هایی برای ارتقا است. آنها خودسازی را به عنوان فرآیندی مداوم و خودکار در نظر می‌گیرند. حتی در لحظات کوچک، آنها به دنبال راه‌هایی برای بهتر شدن هستند. طرز فکر پیش‌فرض آنها این است که رشد کردن تلاش گاه به گاه نیست. بیش‌فکری آنها را به ارزیابی مجدد مداوم اعمال و انتخاب‌هایشان سوق می‌دهد. آنها متوجه نقص‌هایی در خود می‌شوند که دیگران ممکن است نادیده بگیرند. آنها طوری برنامه‌ریزی شده‌اند که به پیشرفت و اصلاح فکر کنند.

خودکاوی و میل به پیشرفت برای افراد متفکر آنقدر غریزی است که ممکن است متوجه نشوند که دیگران مثل آنها نیستند. این خودکاوی مداوم می‌تواند خسته‌کننده به نظر برسد، اما پایه و اساس تمام تحولات معنادار است که بر اساس آن بنا می‌شوند.

۲. توجه به سیستم‌های معیوب و فرآیندهای ناکارآمد

فراتر از خودسازی، افراد متفکر به آنچه که در دنیای اطرافشان می‌تواند بهبود یابد، توجه می‌کنند. آنها به طور طبیعی متوجه ناکارآمدی در گردش کار و فرآیندها می‌شوند. آنها به طور غریزی از خود می‌پرسند: «چگونه می‌توان این کار را برای افراد بیشتری بهتر انجام داد؟»

آنها به طور طبیعی متوجه می‌شوند که چه چیزی می‌تواند بهتر طراحی شود. آنها گلوگاه‌ها، نقص‌های طراحی یا اصطکاک‌های غیرضروری را که دیگران نادیده می‌گیرند، تشخیص می‌دهند.

این آگاهی آنها را به افرادی ذاتاً بهینه‌ساز تبدیل می‌کند، حتی اگر همیشه بر اساس آنچه می‌بینند عمل نکنند. در واقع، اصلاح این فرآیندهای معیوب اغلب مستلزم درگیر شدن با پیچیدگی‌هایی است که دیگران از آنها اجتناب می‌کنند. (پیشنهاد می‌شود مطلب خلاقیت و کشف رمز و راز ذهن های نوآور را مطالعه کنید.)

۳. درگیر شدن با پیچیدگی

بسیاری از مردم دنیا را ساده می‌بینند، اما افراد متفکر اینگونه عمل نمی‌کنند. افراد متفکر عاشق درگیر شدن با پیچیدگی هستند. آنها عاشق در نظر گرفتن جزئیات و موارد خاص هستند. یک مورد خاص، سناریوی نادری است که اکثر مردم تا زمانی که مشکلی ایجاد نکند، به آن فکر نمی‌کنند. افراد متفکر کسانی هستند که از خود می‌پرسند: “اگر رستوران صندلی کودک نداشته باشد و کسی یک کودک نوپا بیاورد چه می‌شود؟”

آنها با فکر کردن به هر احتمالی، سیستم‌ها را کامل‌تر می‌کنند. آنها در کار با مسائل لایه لایه و دشوار راحت هستند. آنها مایلند عمیق‌تر از اکثر افراد به موضوع نگاه کنند تا بفهمند که چگونه چیزی کار می‌کند. آنها در مورد هر چیزی که ممکن است اشتباه پیش برود و نحوه مدیریت آن فکر می‌کنند.

آنها از چالش‌های پیچیده و بغرنج طفره نمی‌روند، زیرا عموماً قادر به دیدن مسائل به شیوه‌ای بیش از حد ساده نیستند، بنابراین همه چیز به طور طبیعی برایشان بهم ریخته به نظر می‌رسد. (پیشنهاد می‌شود مطلب چگونه به متفکری مثبت اندیش تبدیل شویم را مطالعه کنید.)

۴. یادگیری از طریق رفتن به چاله‌های خرگوش

افراد متفکر اغلب وقتی قرار است کاری را انجام دهند، از روی کنجکاوی به چاله‌های خرگوش می‌روند. این می‌تواند مشکل‌ساز باشد وقتی که منجر به تمام نکردن وظایف یا تمرکز روی اصلاحات قبل از ویژگی‌های اصلی شود. با این حال، این تمایل به انحراف از مسیر مستقیم می‌تواند نقطه قوت بزرگی نیز باشد زیرا افراد بیش‌اندیش از این طریق دانش و مهارت‌های تصادفی زیادی کسب می‌کنند.

از آنجا که فرد متفکر همیشه به افکار و ایده‌های قبلی خود برمی‌گردد، اطلاعات به ظاهر نامرتبط را به هم پیوند می‌دهد تا به راه‌حل‌های خلاقانه برسد. این بازگشت مداوم به گذشته و ایجاد ارتباط بین بخش‌های مختلف دانش، یادگیری را نیز عمیق‌تر می‌کند.

یکی از نقاط قوت افراد بیش‌اندیش این است که آنها مایلند برای مدت طولانی با مشکلات و ایده‌ها درگیر شوند. آنها برای حل مسائلی که در آنها بینش‌ها به تدریج به دست می‌آیند، بسیار مناسب هستند. (پیشنهاد می‌شود لذت پشتکار را مطالعه کنید.)

۵. بررسی راه‌حل‌های چندگانه

افراد وقتی راه‌های مختلفی را برای حل یک مشکل بررسی می‌کنند (حتی اگر راهکاری در دست داشته باشند) انعطاف‌پذیرتر می‌شوند. این از این اصل پیروی می‌کند که افزونگی، سیستم‌ها را قوی‌تر می‌کند.

در حالی که بسیاری از افراد با پیدا کردن اولین راه‌حل مشکل خود را برطرف می‌کنند، افراد متفکر به اولین راه‌حل راضی نمی‌شوند. آنها می‌خواهند آن را بهبود بخشند و موثرتر کنند. آنها معمولاً به آنچه که به اندازه کافی خوب است، راضی نمی‌شوند.

افراد متفکر به یک گزینه فکر نمی‌کنند و بلافاصله آن را اجرا نمی‌کنند. آنها معمولاً قبل از انجام هر کاری، چندین گزینه را از نظر ذهنی بررسی می‌کنند.

اگر تمایل به بررسی راه‌حل‌های متعدد منجر به چرخه تعاملی “تفکر، آزمایش و مشاهده نتایج” شود، می‌تواند نقطه قوت باشد. اما اگر به صورت تردید مداوم ظاهر شود (مثلا اگر فرد سعی کند قبل از هرگونه اقدامی یک برنامه کامل ارائه دهد) نمی‌تواند نقطه قوت باشد. (پیشنهاد می‌شود مطلب چگونه مهارت تفکر انتقادی خود را تقویت کنیم؟ را مطالعه کنید.)

چگونه ویژگی‌های مثبت این گرایش‌ها را به حداکثر برسانیم

  • بیش‌اندیشی را به ابتکار عمل تبدیل کنید. نقاط قوت خود را در توجه به فرآیندهای ناکارآمد با تمایل برای در نظر گرفتن راه‌های متعدد برای حل مشکل ترکیب کنید. ابتکار عمل را جهت اجرای راه‌حل‌های خلاقانه برای نقاط دردی که دیگران حاضر نیستند تلاش شناختی خود را برای رفع آنها اختصاص دهند، به دست بگیرید.
  • با افزایش بهره‌وری دیگران، تأثیر خود را افزایش دهید. به جای تلاش برای بهبود خودتان، به این فکر کنید که آیا می‌توانید تأثیر خود را افزایش دهید یا خیر. به عنوان مثال، به جای اینکه بی‌وقفه به این فکر کنید که چگونه می‌توانید خودتان سخت‌تر کار کنید، سعی کنید ابزاری بسازید که ۱۰۰ یا ۱۰۰۰ نفر را کارآمدتر کند.
  • از تفکر دقیق خود برای خلاقیت بیشتر استفاده کنید. به جای تمرکز بیش از حد بر اجتناب از اشتباهات، بیشتر بر راه‌حل‌های خلاقانه برای عبور از تنگناهای موجود تمرکز کنید.

وقتی تمایلات طبیعی خود را عاقلانه هدایت کنید، می‌توانید فکر کردن بیش از حد را از منبع ناامیدی به ابزاری قدرتمند تبدیل کنید.

«پیشنهاد می‌شود از تست های شخصیت کلینیک روانشناسی آوان که به صورت رایگان در اختیار شما قرار داده شده است، برای آشنایی و آگاهی بیشتر از خودتان استفاده کنید.»

مطالب مشابه:

به این محتوا امتیاز دهید

رزرو وقت مشاوره

تلفنی | آنلاین
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها