اهمیت مشاوره خانواده - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز روانشناسی پاسداران

اهمیت مشاوره خانواده

فهرست مطالب

اهمیت مشاوره خانواده


اهمیت مشاوره خانواده در این است که مسائلی که در آن مطرح می شود صرفا مسائل فردی نیست؛ بلکه شامل مسائل بین فردی نیز خواهد شد. یکی از مسائلی که در خانواده درمانی اهمیت بالایی دارد این است که در بعضی مواقع در فرایند درمان و حتی شروع آن کل اعضای خانواده، درگیر می شوند. در این زمان سطوح انگیزش اعضای خانواده اهمیت بسیاری دارد. در مواجهه با مشاوره فردی ممکن است این مسائل اهمیت کمتری داشته باشد از این جهت که کمتر اتفاق می افتد که افراد بدون خواست خودشان در درمان حضور پیدا کنند. اما درمان مشاوره خانواده، زوج درمانی، خانواده درمانی وضعیتی متفاوت است زیرا از نوع درمان های مشترک است.

در این درمان های مشترک ممکن است درگیر روابط دوجانبه مثل زوجین یا چند جانبه مثل والدین و فرزندان باشیم که این خود باعث ایجاد چالش های بیشتری برای این نوع از مشاوره روانشناسی خواهد شد. زیرا ممکن است یکی از طرفین انگیزش بیشتری برای شرکت در درمان داشته باشد و طرف دیگر برعکس انگیزش کمتری برای ورود به درمان داشته باشند و از خود مقاومت نشان دهند و یا صرفا در صورتی حاضر به حضور در درمان باشد که مطمئن شود درمان برای کمک به همسر، حفظ رابطه، حفظ ازدواج ضروری است.

وظایف مشاوره خانواده


وظایف مشاوره خانواده شامل موارد زیر می باشد:

مشاور خانواده باید فردی باشد که بتواند به خوبی به حرف های مراجع گوش دهد و گفته های مراجع را به بهترین نحو به او انعکاس دهد. او باید این حس را در مراجع به وجود بیاورد که حرف های او مهم هستند و با این روش به موثرترین شکل امیدی تازه در مورد حل مشکلات در مراجع ایجاد کنند.
یک مشاور خوب باید وضعیت های بحرانی را به خوبی ارزیابی کند. هنگامی که وضعیت بحرانی است او می بایست مداخله ای فوری را انجام دهد و از صدمه دیدن اعضای خانواده، جلوگیری کند.
مشاور خانواده باید به تخصصی که دارد توجه کند و این امر را مورد توجه قرار دهد که آیا دانش و تجربه لازم برای تشخیص و درمان اختلالی که از جانب مراجع بیان شده است را دارد یا خیر. اگر ندارد باید فرد را به متخصصی متناسب با مشکل مراجع ارجاع دهد.
مشاور خانواده باید در حداقل زمان ممکن پاسخ مراجع را بدهد. این رفتار باید به نحوی اهمیت داشته باشد که نشان دهد مشاور، دغدغه های مراجع را، جدی میگیرد. این رفتار یک حس اعتماد قوی در مراجع ایجاد خواهد کرد. یکی از ضروریت های مشاوره تلفنی خانواده همین است که مشاور به مراجع در کمترین زمان ممکن کمک کند.
مشاوره خانواده باید درک کند چرا یک عضو خاص خانواده تماس یا مراجعه اولیه را برقرار کرده است. مشاور خانواده باید درک کند که یک رابطه مثبت با هر یک از اعضای خانواده بسیار بااهمیت است. مهم ترین نکته این است که به یک فرد از اعضای خانواده بیش از بقیه اهمیت ندهد یا ناخواسته فردی از اعضای خانواده را نادیده بگیرد.

به این محتوا امتیاز دهید
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها