3 روش برای رسیدن به روشنگری از طریق سایه های خود - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز مشاوره روانشناختی

3 روش برای رسیدن به روشنگری از طریق سایه های خود

فهرست مطالب

کلینیک روانشناسی و مددکاری آوان – آیا می توانید زندگی ای را تصور کنید که در آن ناخودآگاه شما با افکار خودآگاه شما همسو شود؟ جایی که اعمال شما با کلمات شما مطابقت دارد، حتی اگر همه آنها را نپذیرند؟ برای رسیدن به این هدف باید به درون سایه خود سفر کنید. سفر به اعماق سایه مستلزم مواجهه و در آغوش گرفتن قسمت هایی از خودتان است که دوست ندارید یا وانمود می کنید وجود ندارند.

این می تواند شامل انگیزه های پرخاشگرانه، تجربیات شرم آور، ترس ها، ناامنی ها، تصاویر ذهنی تابو، تمایلات غیراخلاقی، آرزوهای غیرمنطقی و احساسات منفی و… باشد.

سفر خود انعکاسی در سایه، شما را ترغیب می کند که بدون قید و شرط و بدون برگشت خود را همانگونه که هستید بپذیرید و فردیت خود را قدر بدانید.

سایه چیست؟

کارل یونگ (Carl Jung)، روانشناس مشهور سوئیسی، مفهوم “سایه” را در کتاب خود با عنوان “آیون” در سال 1951 معرفی کرد. به گفته او، سایه نمایانگر بخش های سرکوب شده هویت ما است که ما نمی خواهیم برای دیگران آشکار کنیم.

این جنبه‌های ناخودآگاه سرکوب‌شده خودمان می‌توانند به روش‌های بی‌شماری مانند رفتارهای خود تخریب کننده، طغیان‌های هیجانی و مشکلات در روابط ظاهر شوند. با این حال، بخشی جدایی ناپذیر از آن چیزی است که ما هستیم، و انکار وجود آن به معنای سلب فرصت درخشش از خود واقعی‌مان است.

سفر در سایه خود، شامل وارد کردن جنبه‌های سرکوب‌شده شخصیت‌مان به آگاهی آگاهانه‌مان، تصدیق و پذیرش آن‌ها و در نهایت ادغام آن‌ها در شخصیت خود برای رسیدن به همسویی با خود واقعی‌مان و داشتن یک زندگی واقعی و کامل است. (پیشنهاد می‌شود مطلب آشفتگی مسیر زندگی را در آغوش بگیرید را مطالعه کنید.)

راه‌های زیادی برای کشف سایه‌ هایی وجود دارد که هر کدام منحصر به فرد است. در اینجا سه راه مبتدی برای کشف جنبه های پنهان شخصیت آورده شده است.

از ذهن آگاهی برای توسعه خودآگاهی و شفقت به خود استفاده کنید.

قبل از شروع فرآیند، یک فضای درونی از پذیرش، شفقت به خود و ذهن باز ایجاد کنید. ذهن آگاهی لنگر خودآگاهی است و خودآگاهی پیش درآمدی برای شناخت سایه است. (پیشنهاد می‌شود مطلب چهار نکته برای رسیدن به خودآگاهی و تبدیل شدن به بهترین خود را مطالعه کنید.)

ذهن آگاهی به شما این قدرت را می دهد که قبل از اینکه به هر جنبه ای از کار در سایه بپردازید، خود را متمرکز کنید. علاوه بر این، تمرکز حواس به شما کمک می‌کند تا اصل اساسی کار در سایه را تمرین کنید. یعنی مشاهده افکار خود بدون قضاوت.

ممکن است آنچه را که کشف می کنید دوست نداشته باشید زیرا اینها بخش هایی هستند که شما عمداً آنها را سرکوب کرده اید. بنابراین لازم است آنها را بدون قضاوت و تعصب دوباره کشف کرد و با پذیرش، شفقت به خود، گشاده رویی و عشق به خود به آنها نزدیک شد. (پیشنهاد می‌شود مطلب 5 تمرین ذهن آگاهی برای گذر از غم و اندوه را مطالعه کنید.)

بپذیرید که همه انسانها دارای سایه خاص خود هستند و هیچکس کامل نیست. مردم به ندرت برای کشف خود وقت می گذارند، بنابراین لحظه ای را به افتخار و سپاسگزاری از ابتکار خود اختصاص دهید.

یک مطالعه نشان داد که فرافکنی به عنوان آینه ای در فرآیند درون نگری عمل می کند و جنبه هایی از خودمان را آشکار می کند که ممکن است فوراً آنها را تشخیص یا تصدیق نکنیم.

به عنوان مثال، اگر به زمانی که شریک زندگی‌تان با دوستانتان صحبت می‌کند حسادت می‌کنید، اما حسادت خود را انکار می‌کنید، ممکن است آنها را به حسادت متهم کنید. (پیشنهاد می‌شود مطلب رویکردهای عملی برای هدایت حسادت را مطالعه کنید.)

برای کاوش در سایه خود، معایبی را که دوست ندارید فهرست کنید، سپس نام خود را در بالای لیست قرار دهید. دوباره لیست را مرور کنید و از خود سوالاتی بپرسید:

  • آیا این بخشی از وجود من است که من از آن بی خبرم؟
  • آیا اخیراً کاری انجام داده، گفته ام یا احساس کرده ام که ممکن است منعکس کننده آن باشد؟
  • چرا من نسبت به این نقص ها واکنش احشایی دارم در حالی که باید بتوانم آنها را به طور عینی ببینم؟

این تمرین می تواند آن ویژگی های شخصیتی را که دوست ندارید آشکار کند و بینش ارزشمندی را نسبت به دنیای درونی شما ارائه دهد. باعث دیده شدن نقاط ضعف خودتان می‌شود و آگاهی از نقاط ضعف به شما قدرت می بخشد.

بنویسید تا سایه هایت را به نور بیاورید.

نوشتن، راه دیگری برای کشف سایه است زیرا به پردازش احساس های شما کمک می کند. هنگام نوشتن تجربیات خود، به هر گونه واکنش نسبت به افراد و موقعیت ها به دقت توجه کنید. سعی کنید بیشتر در مورد علت اصلی احساسات فکر کنید. به احتمال زیاد شما را به جنبه ای پنهان از شخصیتتان هدایت می کند.

به عنوان مثال، ممکن است بنویسید که چگونه همکارتان با شما رفتار وحشتناکی داشته و چه احمق نالایقی بوده که شما را رسوا کرده است. در برخی موارد ممکن است متوجه شوید که عصبانیت شما تا حدی به سمت خود شما هدایت می شود زیرا احساس می کنید حق با اوست.

وقتی بخش هایی از خود سایه خود را کشف می کنید بی رحمانه صادق باشید. تصدیق قسمت هایی از خود که زشت می دانید به شجاعت نیاز دارد.

در نهایت، ممکن است سفر در درون سایه بی‌خطر نباشد، به خصوص اگر با مشکلات سلامت روان دست و پنجه نرم می‌کنید. در جستجوی حمایت حرفه‌ای توسط روانشناس زبده برای کمک به خودتان در سفر به سمت خودیابی باشید و تردید نکنید.

محمد امین مختاریان

مطالب مشابه:

2/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها