نکات کلیدی این مطلب:
- عشق ماندگار پذیر بر اساس تلاش مداوم ساخته شده است.
- تعهد و احترام متقابل زوج ها را در طوفان های زندگی حفظ می کند.
- روابط پایدار ذهنی هستند و نیاز به اعتماد متقابل دارند.
کلینیک روانشناسی و مشاوره آوان – در روابط طولانی مدت، عشق واقعی به عاملی بیش از هیجان و جذابیت نیاز دارد. عشق انعطاف پذیر تنها بر اساس اشتیاق ساخته نمی شود، بلکه با تلاش مداوم ساخته میشود. هنگامی که هیجان اولیه با چالش های رابطه و در میان هرج و مرج و استرس روزانه محو می شود، این تعهد و احترام متقابل است که زوج ها را حفظ می کند و آنها را در طوفان های زندگی با فداکاری تزلزل ناپذیر هدایت می کند.
در این مطلب چهار نشانه حیاتی از یک رابطه سالم و واقع بینانه وجود دارد که به ثبات، رضایت و طول عمر رابطه کمک می کند.
روابط پایدار همیشه برابر نیستند
برابری در رابطه محبت آمیز به این معنا نیست که هر دو طرف همیشه یکنواخت باشند، بلکه به معنی حفظ تعادل در پویایی های زندگی مشترک میباشد. هنگامی که یکی از شرکای زندگی دچار چالش میشود، دیگری برای ارائه پشتیبانی وارد عمل میشود. سازش و فداکاری از اجزای اساسی هر رابطه انعطاف پذیر و پایدار است.
سازش شامل حل و فصل اختلافات از طریق امتیازات متقابل است که مورد بحث و پذیرش هر دو طرف است. این بدان معنا نیست که یک شریک همیشه می دهد و دیگری می گیرد. در عوض، در مورد درک متقابل، حمایت و اطمینان از احساس ارزشمندی در میان یکدیگر است.
همچنین، حمایت متقابل در رابطه به این معنا نیست که یک نفر به تنهایی همیشه مسئول پشتیبانی و حمایت است در حالی که دیگری در زمان های سخت از هم می پاشد. بلکه نشان دهنده این است که یکی از طرفین برای کمک به دیگری برای بازیابی قدرت و تعادل از دیگری پشتیبانی می کند. نه فقط از روی تعهد، بلکه از روی احترام و عشق عمیق. در عین حال، ضروری است که هر یک از شرکا برای توسعه فردی (هم به خاطر خودشان و هم به خاطر شریکشان) تلاش کنند تا تعادل واقعی ایجاد کنند.
در غیر این صورت، شریکی که دائماً عشق بی قید و شرط می دهد، ممکن است در نهایت احساس پوچی و فرسودگی کند. رنجش بی توجهی که در طول زمان ایجاد می شود ممکن است در نهایت منجر به از هم گسیختگی رابطه شود. (پیشنهاد میشود مطلب تله سازگاری در روابط عاطفی و اجتماعی را مطالعه کنید.)
روابط پایدار مستلزم اعتماد متقابل است
احساس امنیت کافی برای به اشتراک گذاشتن هر موضوعی با شریک زندگی، سنگ بنای رابطه سالم است. این ایمنی باعث گشودگی و پذیرش می شود و صمیمیت عمیق تر را تقویت می کند. همچنین تضمین می کند که هیچ موضوع مهمی پنهان نمی شود، که اعتماد را تقویت می کند و رابطه را صادقانه و منعطف نگه می دارد.
تحقیقات نشان می دهد که اعتماد متقابل و ارتباط صادقانه به مرور زمان اضطراب و اجتناب از رابطه را کاهش می دهد. وقتی شما و شریکتان به اهداف و ارزش های یکدیگر اعتماد دارید و از آنها حمایت می کنید، نیازی به پنهان کردن چیزی یا اجتناب از گفتگوهای دشوار نیست.
به عنوان مثال، گاهی اوقات افراد در روابط طولانی مدت نیازها و خواسته های شریک زندگی خود را بر خواسته های خود ترجیح می دهند. آنها ممکن است برای داشتن فرزند شغلی را رها کنند یا برای شغل شریک زندگی خود به شهر دیگری نقل مکان کنند. این مشکلی ندارد، اما بسیار مهم است که با خودتان در مورد آنچه واقعاً برای شما اهمیت دارد صادق باشید. اگر موضوعی مهم است، نیازهای خود را در میان بگذارید و راه هایی برای کاهش تبعات احتمالی بیابید که برای هر دوی شما مفید است.
انتظار اینکه هر دو طرف در طول رابطه خود نیازها و خواسته های یکسانی داشته باشند غیر واقعی است. در عوض، تشخیص دهید که مسیرهای شما گاهی از هم جدا می شوند. در آن مواقع، نیازهای خود را به وضوح بیان کنید، اما همیشه با احترام و ذهنی باز. (پیشنهاد میشود مطلب 4 عامل برای ایجاد اعتماد در رابطه را مطالعه کنید.)
روابط پایدار هویت فردی را در بر می گیرد
برخلاف ضرب المثل رایج “تو من را کامل می کنی”، که نشان می دهد افراد به تنهایی ناقص هستند و تنها زمانی کامل می شوند که شریک زندگی خود را پیدا کنند، روابط پایدار زمانی شکوفا می شود که شرکا به عنوان افراد کامل و مستقل گرد هم آیند تا چیزی بزرگتر از خودشان خلق کنند.
در چنین روابطی، افراد به دلیل ناامیدی، ناامنی، ترس از تنهایی یا صرفاً به این دلیل که دیگران این کار را انجام می دهند، کنار هم نمی مانند، بلکه به این دلیل که واقعاً می خواهند با هم باشند در کنار هم میمانند. این اتحاد بر اساس میل و تعهد بنا شده است، نه ضرورت یا الزام. شراکتی که با ذهنیت “من تو را می خواهم” به جای “من به تو نیاز دارم” شکل گرفته است، بی نهایت توانمندتر است.
بنابراین، هر شریک باید نیازهای فردی خود را برآورده کند و قبل از اولویت دادن به شریک خود به خودش وفادار بماند، زیرا نمی توان از یک فنجان خالی انتظار چای داشت. وقتی هر دو شریک زندگی خود را حفظ کنند (سرگرمیها، ملاقات با دوستان و دنبال کردن علایق شخصی) میتوانند رابطهای را ایجاد کنند که به جای فرسودگی، احساس نشاط کنند.
پذیرش ذهنیت رشد به زوجها اجازه میدهد تا به صورت فردی رشد کنند و به شکوفایی رابطه خود کمک کنند. آنها تجربیات جدید را به اشتراک می گذارند، از یکدیگر یاد می گیرند و با هم رشد می کنند. این خودشکوفایی پایه و اساس رابطه را تقویت می کند. (پیشنهاد میشود مطلب نگرش رشد در تقویت روابط عاشقانه را مطالعه کنید.)
روابط پایدار آگاهانه هستند
زوج ها اغلب بر سر مسائل بی اهمیت با هم بحث می کنند. رویکردهای سازنده برای مدیریت تعارض و تنظیم احساسات در طول تعاملات گرم، بخش اصلی روابط پایدار است. به جای تلاش برای برنده شدن در مشاجره، همانند زوج های موفق بهتر است بر حل و فصل تعارض آگاهانه تمرکز می کنند.
مطالعهای که در Current Issues in Personality Psychology منتشر شد، نشان داد که شرکای عاشقانهای که در رابطه خود تمرکز حواس را به کار میگیرند (از طریق قضاوت نکردن و عدم واکنش در تعارض) به احتمال زیاد از زندگی مشترک خود رضایت دارند و صمیمیت در رابطه را تجربه میکنند.
محققان تاکید میکنند که چگونه تشویق گفتوگو برای حل تعارض، ارزش گذاشتن به صراحت متقابل و در نظر گرفتن همه احتمالات برای کاهش تنش، رویکردی مفید برای حل تعارض است.
استراتژیهای غیرمفید شامل تشدید تعارض با درگیر شدن در رفتارهای منفی (مانند استفاده از انتقاد یا پرخاشگری کلامی)، نادیده گرفتن شریک زندگی و صرف زمان کمتر با یکدیگر است. باعث تشدید تنش در رابطه و آسیب به رابطه می شود. (پیشنهاد میشود مطلب رازهایی برای پیشگیری و حل تعارض در زندگی مشترک را مطالعه کنید.)
ایجاد رابطه طولانی مدت مستلزم تعهد عمیق و پایدار به رفاه خود و شریک زندگی است. تاب آوری واقعی در رابطه از طریق پرورش مداوم اعتماد، احترام و فردیت یافت می شود. با پذیرش اجتنابناپذیری تغییر و در نظر گرفتن چالشها بهعنوان فرصتهایی برای ارتباط عمیقتر، زوجها میتوانند با هم تکامل یابند و ستونی بسازند که در آزمون زمان مقاومت کند.
محمد امین مختاریان
مطالب مشابه:
- آیا در رابطه خود احساس تنهایی می کنید؟
- عشق به خود، زیربنای روابط قوی
- پیمایش در طوفان های رابطه
- 6 دلیل اصلی طلاق
- آیا عشق تازه می تواند دلشکستگی گذشته را درمان کند؟
- عشق به خود، زیربنای روابط قوی
- نقش زیبایی، جذابیت و هوش در روابط عاشقانه
- 6 مرحله برای گذر از جدایی عاشقانه
- آنچه مردان و زنان در مورد یکدیگر نمیدانند
- نقش توسعه فردی در شادکامی زناشویی
- درک مفهوم فضای بین محرک و پاسخ
- 88 رفتاری که منجر به جدایی میشود
- وقتی با همسرتان هم اتاقی هستید
- 7 قانون غیرقابل مذاکره که همه همسران باید از آنها پیروی کنند