نکات کلیدی این مطلب:
- والدینی که نادیده میگیرند یا انتقاد می کنند، می توانند ناراحتی عاطفی را در فرزند جوان خود تشدید کنند.
- جوانانی که تلاش هایشان تایید شده میشود، ممکن است احساس انزوا و سرخوردگی خود را کاهش دهند.
- اعتبار بخشیدن به فرزند جوان شما میتواند به او کمک کند تا چالشها را به طور مؤثرتری مدیریت کند.
کلینیک روانشناسی و مددکاری آوان – مریم، یکی از مراجعان جدید کلینیک آوان، به من گفت: “دیگر نمیدانم برای کمک به پسر 26 سالهمان پیام، چه کار کنم. او به ما میگوید به دانشگاه میرود و در کلاس درس حاضر میشود. اما او به ما دروغ میگوید و وقتی سعی میکنیم حقیقت را جویا شویم، از دست ما عصبانی میشود.»
من پاسخ دادم: “آیا حاضری این چهار کلمه را به پیام بگویی: من به تو ایمان دارم؟”
مریم گفت: اما پیام به ما دروغ می گوید و او تمام اعتماد ما را نسبت به خودش از بین برده است.
به مریم گفتم، می فهمم که تو از انتخاب ها و رفتارهای پیام ناامید شدی. من با تو احساس ناراحتی می کنم، زیرا می دانم که دیدن تقلای او ناراحت کننده و خسته کننده است. همچنین به یاد دارم گفتی که پیام یک خواهر کوچکتر دارد که در دانشگاه پیشرفت می کند و یک برادر بزرگتر که در کارش عالی عمل می کند.
مریم پاخ داد: وقتی اینطور می گویید، احساسم نسبت به پسرم عوض میشود و فکر میکنم او با مشکلی روبرو است.
به او گفتم: “من با ناراحتیهای شما نسبت به پیام همدلی میکنم. با این حال، آیا این احتمال وجود ندارد که او نسبت به خودش احساس بدی داشته باشد؟ اینکه به آرامی به او یادآوری کنیم که ارزشی دارد و میتواند کارهای ارزشمندی برای کمک به خود انجام دهد، چه اشکالی دارد؟ “
به جوانان خود ایمان داشته باشید.
جوانان باید احساس اعتبار کنند، مثل بقیه. تایید شدن، بهزیستی عاطفی فرزندان جوان شما را ارتقا می دهد و به آنها کمک می کند احساس کنند شنیده شده و درک می شوند. جوانان اغلب با چالش های مختلفی دست و پنجه نرم می کنند و به رسمیت شناختن تجربیات آنها می تواند احساس انزوا و سرخوردگی را کاهش دهد.
در زیر سناریوهای گوناگونی وجود دارد که نشان میدهد چگونه اعتبار بخشیدن والدین به سه روش مختلف به جوانان آنها کمک کرده است:
اعتبار بخشیدن باعث افزایش عزت نفس می شود. مهناز دختری 31 ساله به نام مهسا داشت. پس از دوره ای طولانی و سخت از مصرف مواد و دوستانی نامناسب، مهناز به شدت شک داشت که آیا دخترش می تواند “در دنیای واقعی به موفقیت برسد؟”. مهناز در خصوص اهمیت اعتبار بخشیدن گفت که اعتبار بخشیدن به دخترم باعث افزایش عزت نفس و اهمیت دادن به خودش شد و کمک بسیاری به او کرد. او توضیح داد: «وقتی دخترم متوجه شد که از تلاشهایش برای پاک ماندن قدردانی میکنم، باعث تقویت تصویر او از خودش شد.» برای من خوشحال کننده بود که چند ماه بعد از مهناز شنیدم که دخترش پس از پاک ماندن و علاقه مندی هایش به حیوانات، به عنوان تکنسین در یک کلینیک دامپزشکی مشغول به کار شده و احساس موفقیت میکند.
اعتبار بخشیدن ارتباطات، اعتماد و انعطاف پذیری را بهبود می بخشد. اسماعیل، پدر ایلیای 33 ساله، از نزدیک تجربه کرد که چگونه اعتبار بخشیدن، ارتباط باز و مؤثر را ترویج می کند. اسماعیل پس از تمرکز بر اعتبار بخشیدن به ترس ها و اضطراب های ایلیا (به جای “تلاش برای اصلاح” ایلیا)، بحث های سازنده تر در مورد مشکلات و در نهایت راه های بالقوه ای برای پیشرفت ایلیا تجربه کرد. ایلیا رشته نرم افزار را به پایان رساند و به تازگی توسط شرکتی نوپا استخدام شد.
اعتبار بخشیدن انگیزه و سلامت روان را بهبود می بخشد. اعتباربخشیدن می تواند باعث ایجاد انگیزه در جوانانی شود که برای رسیدگی به مسائل و اهداف خود تلاش میکنند. این تقویت مثبت، باور آنها را به تواناییها و اهمیت مشارکتهایشان تقویت میکند، که منجر به افزایش عزت نفس و تمایل بیشتر برای رشد میشود. اعتبار بخشیدن ادامه کار سخت و تلاش را تسریع می کند، زیرا افراد به احتمال زیاد زمان و انرژی خود را در تلاش هایی سرمایه گذاری می کنند که در آن تلاش هایشان مورد تایید قرار می گیرد و در نهایت آنها را به سمت موفقیت بیشتر سوق می دهد.
از سوی دیگر، تجارب بی اعتبار، مانند زمانی که والدین طردکننده یا انتقادی هستند، می تواند ناراحتی عاطفی را در جوانان تشدید کند. با این حال، اعتبار بخشی با ارائه حمایت عاطفی و درک تلاش جوانان، به کاهش پریشانی آنها کمک میکند و باعث میشود کمتر احساس تنهایی کنند. اعتبار بخشی به استقلال جوانان احترام می گذارد، به آنها اجازه می دهد تا احساسات خود را بیان کنند و در مورد زندگی خود تصمیم بگیرند. در حالی که هنوز احساس می کنند با والدین خود ارتباط دارند.
نتیجه
به طور خلاصه، جوانانی که در حال تلاش هستند نیاز به اعتبار دارند زیرا تأثیر عمیقی بر رفاه عاطفی، عزت نفس، ارتباطات، توانایی های مقابله، انگیزه و سلامت روانی کلی آنها دارد. اعتبار بخشیدن به تجربیات و عواطف آنها می تواند به آنها کمک کند تا چالش های زندگی را به طور مؤثرتری پشت سر بگذارند و روابط قوی تر و سالم تری با والدین خود ایجاد کنند.
مطالب مشابه:
- مشکلات خانواده های مدرن و دموکراتیک
- فرزندپروری مثبت گرا، خانواده های شکوفا
- 6 ویژگی خانواده سالم
- 4 ایده برای تقویت رابطه پدر و فرزند
- 10 نکته برای موفقیت و استقلال مالی نوجوان شما
- چرا نوجوان شما به حرف گوش نمی دهد؟
- عوامل ایجاد اختلال اضطراب نوجوانان