7 ویژگی افرادی که تاب‌آوری بالایی دارند - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز مشاوره روانشناختی

7 ویژگی افرادی که تاب‌آوری بالایی دارند

فهرست مطالب

نکات کلیدی این مطلب:

  • تاب‌آوری به عنوان توانایی “بازگشت” از ناملایمات و رویدادهای استرس زای زندگی تعریف می شود.
  • افرادی که تاب‌آوری بالایی دارند، به جای مقاومت در برابر مشکلات سعی می کنند مشکلات را بپذیرند.
  • افرادی که از نظر ذهنی قوی هستند، می دانند که آشفتگی و ناراحتی بخشی از روند تغییر و تکامل است.

کلینیک روانشناسی و مشاوره آوان – تغییرات بزرگ بخشی از زندگی ما هستند. زمان‌ها یا حتی سال‌هایی وجود دارد که ممکن است شرایط ثابت و پایدار باشد، سپس ناگهان تغییرات عمده‌ای رخ می‌دهد. تغییرات می توانند برنامه ریزی شده باشند، مانند پیدا کردن شغل جدید یا تولد فرزند، همچنین می‌توانند غیرمنتظره باشند مانند بیماری یا حادثه تصادف. هرچه که باشد، تغییرات این توانایی را دارند که حتی قوی‌ترین افراد را غافلگیر کنند. از آنجایی که تغییر در زندگی اجتناب ناپذیر است، مهارت هایی وجود دارد که افراد قوی از نظر ذهنی برای هدایت تغییرات از آنها استفاده می‌کنند. این مهارت‌ها و نگرش‌ها به ایجاد انعطاف‌پذیری یا تاب‌آوری کمک می‌کنند و می‌توانند به آسان‌تر کردن فرآیندهای دشوار کمک کنند.

تاب آوری به عنوان توانایی “بازگشت” از ناملایمات و رویدادهای استرس زای زندگی تعریف می شود. محققان دریافته‌اند که ایجاد تاب‌آوری شامل راهبردهای مقابله‌ای مناسب، مانند خوش‌بینی و توانایی حل مسئله در حین مدیریت هیجانات شدید است. علاوه بر این، تحقیقات از این ایده حمایت می‌کند که عوامل تاب‌آوری می‌توانند بهزیستی را ارتقا داده و خطر مشکلات سلامت روان مانند آسیب های تروما، اضطراب یا افسردگی را کاهش دهند. بنابراین، دانستن این تکنیک ها ممکن است به شما کمک کند تا تغییرات عمده را با سهولت بیشتری مدیریت کنید. (پیشنهاد می‌شود مطلب آیا خوش بینی می تواند به ما در رسیدن به اهدافمان کمک کند؟ + آزمون را مطالعه کنید.)

در ادامه به 7 روشی می‌پردازیم که افراد با تاب‌آوری بالا در برابر تغییرات به کار می‌گیرند:

  • آنها می‌پذیرند: می پذیرند (مقاومت نمی کنند) که زندگی پر از فصل هایی است که به پایان می رسد و شروع می شود. همچنین، آنها می دانند که زمان بسیار مهم است و یک چارچوب زمانی محدود برای آشوب و ناراحتی وجود دارد. هیچ چالشی برای همیشه باقی نمی ماند و همه مشکلات با گذشت زمان حل خواهند شد و می گذرند.
  • آنها برنامه ریزی می کنند: شروع به ایجاد تغییرات کوچک می کنند یا کارهای بزرگ را به قطعات کوچک و قابل کنترل تقسیم می کنند. آنها ممکن است برای سهولت در رسیدن به اهداف خود، مناسک روزانه برقرار کنند. همچنین، آنها ممکن است در طول این فرآیند به تشریفات روزانه خود مانند ورزش، مدیتیشن، عبادت و… بپردازند که به تعادل و آرامش درونی آنها در هنگام مقابله با هرج و مرج های بیرونی کمک می کند. (پیشنهاد می‌شود مطلب وقتی کارها طبق برنامه پیش نمی‌روند را مطالعه کنید.)
  • آنها تفکری منعطف دارند: افراد قوی از نظر ذهنی با انعطاف پذیری با مشکلات و تغییرات برخورد می کنند. چنین افرادی به جای مقاومت در برابر مشکلات سعی می کنند مشکلات را بپذیرند. تغییر نگرش به «تغییرات اتفاق افتاده» همراه با روش‌های متفاوت تفکر، مانند: «من این تغییر را برای رشد خود می‌پذیرم» یا «آنچه در مقابل آن مقاومت می‌کنید، ادامه می‌یابد» یا «این تغییر قرار است اتفاق بیافتد و باید برایش آماده باشم» می‌تواند کمک کند.
  • آنها نگرشی منعطف دارند: آنها سختی های گذشته خود را به یاد می‌آورند و از خود سوال می‌کنند که چه اتفاقی افتاد؟ مزایای آن دوره تغییر سخت چه بود؟ آیا برایم مفید بود؟ چه چیزی از این تجربه یاد گرفتم و به دست آوردم؟ همه این سوالات بازتابی می توانند به ارتقای تاب آوری کمک کنند. (پیشنهاد می‌شود مطلب 3 ایده از ارسطو برای ساختن یک زندگی خوب را مطالعه کنید.)
  • آنها به حمایت تکیه می کنند: افرادی که از نظر ذهنی قوی هستند، می دانند که چگونه کمک بگیرند و مدبر باشند. این شامل منبع ارزشمند حمایت اجتماعی، صحبت کردن با دوستان مورد اعتماد، خانواده یا حتی نوشتن در مورد فواید مشکلات و تغییرات می‌باشد. به اشتراک گذاشتن و پردازش احساسات، راهی برای تخلیه و ادامه دادن فراهم می کند.
  • آنها پشتکار دارند و سرسخت هستند: آنها می دانند که آشفتگی و ناراحتی بخشی از روند تغییر و تکامل است. افراد قوی از نظر ذهنی این را عادی سازی می‌کنند و می پذیرند. آنها می دانند که این زمان ها خواهد گذشت و برای رویارویی با موانع یا شکست ها مصمم هستند. “گذار از شرایط سخت” به موفقیت های طولانی مدت آنها در تمام زمینه های زندگی کمک می کند. (پیشنهاد می‌شود مطلب راهبرد هایی برای افزایش استقامت و پشتکار را مطالعه کنید.)
  • آنها بر خوش بینی خود تکیه می کنند: چنین افرادی از چارچوب های خوش بینانه استفاده می کنند. به عنوان مثال، آنها به خودکارآمدی و اعتماد به نفس خودشان برای دستیابی به اهداف بر اساس موفقیت های گذشته نگاه می کنند. سؤالات تأملی مانند: چه زمانی توانستم در برابر مشکلات و تغییرات سخت پیروز شوم؟ این تغییر چه آورده‌های خوبی به همراه داشت؟. افراد قوی از نظر ذهنی با تغییر تفکر و تمرکز بر ویژگی های درونی و بیرونی خود، از نگرش های خوش بینانه خودشان استفاده می کنند.

تغییرات می توانند سخت باشند و زندگی همیشه برای ما موقعیت های طلایی نمی‎‌سازد. اما با گذشت زمان، خودمان نه تنها می‌توانیم رشد کنیم و انعطاف‌پذیرتر شویم، بلکه می‌توانیم فرصت های طلایی را نیز ببینیم.

محمد امین مختاریان

مطالب مشابه:

به این محتوا امتیاز دهید

ثبت درخواست مشاوره

حضوری | تلفنی | آنلاین
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها