روانشناس کودک - روانشناس کودک در پاسداران

روانشناس کودک

روانشناس کودک خوب چه کمکی به ما و فرزندمان می کند؟

روانشناسی کودک نوعی از درمان روانشناختی است که روی کودکان خردسالی که مبتلا به اختلال رفتاری و روانی می باشند متمرکز است. همچنین به کودکانی که ضربه روحی (تروما) داشته اند ویا در یک محیط ناکارآمد یا استرس زا زندگی می کنند کمک می کند.
بسیاری از مسائلی که این کودکان با آن روبرو هستند همانند موضوعات بزرگسالان در زندگی روزمره است. برخی از این مسائل معمول شامل اضطراب ، افسردگی و اندوه می باشد . هدف روانشناس کودک در مرکز مشاوره ، تجزیه مشکلات به قسمتهای قابل کنترل است ، بنابراین کودکان بهتر می توانند مشکلات را درک کرده و با آنها کنار بیایند .
کلینیک روانشناسی کودک

کلینیک روانشناسی کودک

نکته ی بسیار مهمی که در مورد اهمیت مراجعه به کلینیک روانشناسی کودک  وجود دارد، این است که متاسفانه بعضی از کودکان  و نوجوانان، مشکلات خود را به پدر و مادرهای خود بازگو نمی کنند و این موضوع موجب افزایش آسیب پذیری آن ها می شود. یکی از اصلی ترین اهداف مراجعه به کلینیک روانشناسی کودک و نوجوان در بهبود این موضوع است. زیرا در مراکز مشاوره به کودک و نوجوان کمک می شود تا مشکلات و مسائل خود را به راحتی بازگو کنند. این امر موجب جلوگیری از بروز آسیب های بیشتر در کودکان می شود. تا زمانی که مشکلات سلامت روانی و دیگر مسائل عاطفی کودکان و نوجوانان رفع نشوند، موجب ایجاد تاثیر منفی در جنبه های آموزشی، یادگیری و دیگر ابعاد رشدی آن ها می شوند.

هدف مشاوران کلینیک روانشناسی کودک

هدف اصلی  روانشناس در کلینیک روانشناسی کودک و نوجوان در ارتقای سلامت روانی و هیجانی مراجعه کننده های خود است. مشاوره ی روانشناسی کودک و نوجوان علاوه بر این موارد، مهارت های ویژه ای را به والدین در مورد نحوه  تربیت فرزندان آموزش می دهند. با گذشت زمان و با بزرگتر شدن کودکان، برخی تغییراتی هم در ویژگی ها و رفتارهای آن ها ایجاد می شوند. این تغییرات در برخی موارد قابل پیش بینی هستند، ولی در بعضی اوقات می توانند چالش برانگیز باشند. کلینیک روانشناسی کودک و نوجوان آوان به دلیل دانش و تخصص بالایی که در این زمینه  دارد، می تواند مسائل مرتبط با سلامت روان را تشخیص، شناسایی، ارزیابی و درمان کند.

روانشناس کودک چه کسی است ؟

روانشناس کودک  متخصص بهداشت روان است که بینش بسیار خوبی در مورد رشد اجتماعی ، عاطفی و سلامت روانی کودک ارائه می دهد . درک این نکته مهم است که بسیاری از اوقات “اختلالات” ممکن است برای افراد نزدیک به کودک قابل مشاهده نباشد. اینجاست که مشاور کودک می تواند کمک زیادی به ابهامات شما بکند.
به طور خاص ، روانشناس کودک  که بعضاً  با عنوان درمانگر کودک یا مشاور کودک نیز شناخته می شود ، آموزش دیده تا “در ذهن كودكان قرار بگیرد”. بنابراین روانشناس کودک ، به کودکان کمک می کند و آنچه در ذهن و زندگی آنها می گذرد را درک می کند، به گونه ای که کودکان درک می کنند.
روانشناسی کودک

روانشناس کودک  چه کاری انجام می دهد؟

روانشناس کودک خدمات بسیاری را به کودکان آسیب پذیر می دهد . از همه مهم تر یک روانشناس کودک خوب با داشتن دانش کامل در خصوص کمک به کودک می تواند کمکی را که کودک شما برای حل مشکلات خود و از سرگیری یک زندگی سالم نیاز دارد را ارائه دهد . درک این نکته مهم است که کودکانی که از مشکلات روحی و روانی رنج می برند، ممکن است نگرانی ها و مشکلات خود را با والدین در میان نگذارند . این اتفاق به این دلیل نمی افتد که فرزندتان شما را دوست ندارد و نمی خواهد مشکلات و نگرانی های خود را با شما درمیان بگذارد . بلکه این اتفاق می افتد زیرا او می ترسد شما را نا امید کند .
بنابراین، هدف مشاور کودک در تفسیر بهتر مسائلی است که کودکان و نوجوانان آن را تجربه می کنند ، به روشی که بتوانند پردازش و درک کنند . وقتی به مسائل اجتماعی ، عاطفی و پریشانی های روانی کودک توجه نشود ، می تواند در روند آموزشی و نقاط عطف رشد او تاثیر منفی داشته باشد . از همه مهمتر ، می تواند باعث آسیب و اختلالات روانی و رفتاری در بزرگسالی شود .
در صورتی که مشاهده کردید رفتار کودک شما به طور ناگهانی یا به طرض چشمگیری تغییر کرده است، یا اینکه مشکلی باعث شده تا فرزند شما احساس نارضایتی داشته باشد ، به مرکز مشاوره مراجعه کرده و از یک روانشناس کودک خوب برای ارزیابی دقیق و حل مسئله یا مشکل کمک بگیرید .

چه موقع باید به روانشناس کودک مراجعه کرد ؟

وقتی کودکی از پریشانی ذهنی ، اجتماعی یا عاطفی یا روانی و یا از ضربه ای روحی رنج می برد ، کنار آمدن با آن دشوار است ، به ویژه هنگامی که احساس می کنید هیچ روشی به کار نمی آید یا هیچ کاری نمی توانید برای اصلاح اوضاع انجام دهید . اینجاست که یک روانشناس کودک خوب می تواند بسیار سودمند باشد.
روانشناس کودک می تواند موارد اساسی را که بر سلامتی کودک شما تأثیر می گذارد شناسایی کند ، بنابراین فرزندتان می تواند به سرعت درمانی را که برای بهتر شدن نیاز دارد دریافت کند . واقعیت این است که بسیاری از کودکان قادر به پردازش کامل پیچیدگی های همراه با مسائل عاطفی ویا روانشناختی نیستند ، بنابراین مشاوره ممکن است فقط همان چیزی باشد که کودک شما برای کار در جهت تمامیت ذهنی خود نیاز دارد .
علاوه بر این ، روانشناس کودک می تواند برای کودکانی که از اختلال وسواس فکری عملی ، استرس پس از سانحه یا اختلال اضطراب عمومی رنج می برند بسیار ارزشمند باشد . بهتر است والدین ، ​​متخصصان اطفال و معلمان در صورت مشاهده موارد ذکر شده ویا احساس نیاز به کمک تخصصی برای کودکان  ، از خدمات مشاوره و روانشناسی کودک در یک مرکز مشاوره معتبر استفاده کنند. چرا؟ خوب ، زیرا روانشناس کودک می توانند علت اصلی ناراحتی کودک شما را مشاهده ، ارزیابی و شناسایی کند.
روانشناسی کودک
به یاد داشته باشید ، هدف اصلی مشاوره و روانشناسی کودک  استفاده از دانش و تخصص یک روانشناس کودک  آموزش دیده است تا نگرانی های شما را کم کند و به کودک کمک کند تا به عملکرد صحیح خود کمک کند. یک مشاور کودک  خوب می تواند ابزارهای لازم برای مقابله با مسائل و هرگونه شرایط بهداشت روانی را به روشی سالم و موثر در اختیار شما و فرزندتان قرار دهد . روانشناس کودک می تواند به شما و فرزندتان کمک کند تا یاد بگیرید در اوقات ناخوشایند ، ترسناک ، تحریک کننده اضطراب و چالش هایی که با استرس و آشفتگی همراه است چگونه مشکلات و مسائل را کنترل کنید.
به عنوان پدر و مادر، شما برای فرزندتان چیزی جز سلامتی و خوشبختی نمی خواهید. اما گاهی اوقات شرایط به گونه ای پیش می رود که شما به تنهایی نمی توانید مشکل را برطرف کنید. در این زمان بهتر است به روانشناس کودک مراجعه کنید. بنابراین وقتی متوجه شدید کودک شما در حال کشمکش یا رفتار غیر عادی می باشد ، پیشنهاد می شود به مرکز مشاوره مراجعه کرده و از روانشناس کودک کمک بگیرید . یک روانشناس کودک خوب به شما و فرزندتان تکنیک های مفیدی را یاد می دهد تا بتوانید سلامت روان فرزندتان را در شرایط ایده آلی قرار گیرد .

روانشناس کودک چه مسائل و مشکلاتی را می تواند درمان کند ؟

مشاور کودک مسائل مختلفی را درمان می کند . به عنوان مثال آنها به کوکانی که با سانحه یا حوادث ناراحت کننده ای مانند از دست دادن یکی از اعضای خانواده ویا آسیب هایی مانند بد رفتاری و ارعاب روبرو شده اند کمک می کنند. اصولاً روانشناس کودک هر موضوعی را که باعث پریشانی اجتماعی ، عاطفی و  اختلال در بهداشت روانی کودک که بتواند زندگی او را تحت تأثیر قرار دهد ، درمان می کند . در مجموع ، هدف روانشناس کودک در مرکز مشاوره کمک به کودک شما برای شناسایی و کنار آمدن با هر مسئله یا موضوعی است که باعث رنجش او می شود .
برخی از رایج ترین موضوعاتی که روانشناس کودک درمان می کند عبارتند از:

  • پیشگیری یا درمان آسیب هایی که از طلاق والدین به کودک وارد می شود .
  • غم و اندوه و مرگ یکی از عزیزان .
  • آسیب های وارده از مشاهده یا تجربه یک واقعه ( تروما ).
  • شرایط سلامت روان و پریشانی روانشناختی ( به عنوان مثال اضطراب و افسردگی کودک ).
  • قلدری کودک و نوجوان .
  • آسیب های ناشی از آزار جنسی ، عاطفی و جسمی .
  • مسائل مربوط به جابجایی ( به عنوان مثال تغییر مدرسه، خانه، خانواده و یا شهر ) .
  • آسیب هایی که به دلیل مصرف یا اعتیاد به مواد مخدر ویا الکل در خانواده به کودک وارد می شود .

روانشناسی کودک

چگونه می توانید تشخیص دهید فرزند شما به مشاوره کودک نیاز دارد ؟

برخی از علائم وجود دارد که ممکن است نشان دهد کودک شما به مشاوره نیاز دارد . به عنوان مثال ، کودکی که خارج از شخصیت نرمال خود رفتار می کند  ویا کودکی که دچار بلوغ زودرس می شود و خارج از چهار چوب سنی رفتار می کند که رفتار عادی تلقی نمی شود.
علاوه بر این ، اگر فرزند شما اخیرا یا در گذشته آسیب قابل توجهی ( به عنوان مثال: سو استفاده ، مرگ یکی از عزیزان ، طلاق والدین ، بیماری مزمن و… ) را تجربه کرده است اما درمانی دریافت نکرده است ، او به احتمال زیاد نیاز به استفاده از مشاوره کودک دارد .
علائم رایج مسائل بهداشت روان یا پریشانی روانشناختی عبارتند از:

  • پرخاشگری بدون دلیل .
  • شب ادراری یا عدم کنترل آن .
  • مشکل سازگاری با موقعیت های اجتماعی یا موقعیت های جدید .
  • کابوس های مکرر ، ترس های شبانه ویا مشکلات خواب مانند بی خوابی .
  • نمرات پایین یا افت تحصیلی ناگهانی .
  • نگرانی و اضطراب مداوم .
  • کناره گیری اجتماعی از فعالیت هایی که کودک شما قبلا دوست داشته انجام دهد .
  • کاهش چشمگیر یا ناگهانی اشتها ویا کاهش شدید وزن .
  • انجام تکراری برخی کارها مانند شستن دست .
  • ایده ها یا افکار خودکشی .
  • کودک شما به صداهایی که در سرش می شنود پاسخ می دهد .
  • بیشتر وقت خود را در تنهایی سپری کند یا در انزوای داوطلبانه اجتماعی شرکت کند .
  • مصرف الکل و یا مواد مخدر یا اعتیاد به آن .
  • ناراحتی جسمی، با وجود گزارش سالم بودن از یک متخصص پزشکی .
  • درگیر شدن در اقدامات و آسیب رساندن به خود ، مانند خودزنی .

هدف از مشاوره کودک چیست ؟

اهداف مشاوره کودک بسته به مسئله آنها متفاوت است . بطور معمول ، مشاوره کودک تمرکز بر مواردی است که می تواند به طور قابل توجهی بر رشد و سلامت روان و رفاه او تاثیر گذار باشد . هدف این است که به کودک کمک شود تا ابزارها ، تکنیک ها و روش هایی را یاد بگیرد که بتواند او را برای هر چالشی در حال و آینده روبرو می شود آماده کند.
روانشناس کودک
در مجموع ، هدف مشترک از مشاوره کودک و نوجوان این است که به فرزند شما برای کنار آمدن موفقیت آمیز در موقعیت های چالش برانگیز زیر کمک کند:

اضطراب کودک :

یکی از اصلی ترین مزایای مشاوره کودک این است که به آنها می آموزد که چگونه می توانند به طور موثر پریشانی و اضطراب عاطفی خودشان را کنترل کنند . به طور خاص ، کودکان می آموزند که چگونه از حملات هراس جلوگیری کرده و از راه های سالم با اضطراب کنار بیایند .
روانشناس کودک می تواند به فرزند شما کمک کند تا متوجه شود که نگهداری این احساسات فقط باعث بدتر شدن همه چیز می شود . به او می آموزد ، با به اشتراک گذاشتن نگرانی ها و ترس هایش با یکی از اعضای خانواده ، بستگان قابل اعتماد ویا معلم و مشاور می تواند از حل و فصل مسائلی که باعث آشفتگی می شود ، برخوردار شود .
بنابراین ، مشاوره کودک می تواند جعبه ابزاری مهم برای سازوکارهای مقابله ای با فرزند شما فراهم کند که در صورت بروز اضطراب می تواند از آنها استفاده کند.

حادثه یا واقعه دردناک :

بعضی از کودکان در معرض وقایع و حوادث تکان دهنده ای قرار می گیرند که به آنها آسیب می زند . اتفاقاتی که هیچ کودکی نباید شاهد آن باشد یا تجربه کند . اثرات منفی و دلخراش وقایع دردناک می تواند شامل شوک ، ناباوری ، جدا شدن ، بی حسی عاطفی یا اجتماعی ، ترس ، اضطراب و افسردگی باشد . متاسفانه در برخی موارد می تواند منجر به اختلال استرس پس از سانحه ( PTSD ) شود .
علائم PTSD ممکن است تمایل شدید به اجتناب از افراد و مکان های مرتبط با حادثه ، تداعی مکرر خاطرات ناراحت کننده ، کابوس های شبانه ، اختلال در خواب ، عصبانیت و پرخاشگری یا تحریک غیر قابل کنترل باشد .
در چنین شرایطی روانشناس کودک ، کودک را قادر می سازد تا در مورد آنچه اتفاق افتاده و احساسی را که در آن زمان و اکنون داشته و دارد صحبت کنند . روانشناس به کودک یا نوجوان کمک می کند تا درک کنند که آنها مقصر آنچه برایشان اتفاق افتاده نیستند . آنها بازمانده هستند نه قربانی یا عامل .
بنابراین به طور خلاصه ، مشاوران کودک می توانند به فرزند شما بیاموزند که صحبت در مورد آنچه برای او اتفاق افتاده اشکالی ندارد . در واقع ، انجام چنین کاری خوب است . آنها می توانند به کودک شما انواع سازوکارهای مقابله را بیاموزند که می تواند در صورت بروز حادثه یا واقعه از آنها استفاده کند . به عبارت دیگر ، وقتی کودک شما حافظه یا فلش بکی را تجربه می کند که او را ناراحت می کند ، می تواند ابزاری را برای مقابله با آن از جعبه ابزار خود بیرون بکشد .
این ابزارها ممکن است شامل تمرینات تنفس عمیق ، گفتگو با یک دوست یا یکی از اقوام مورد اعتماد در مورد احساسش ، تمرین روشهای کنترل استرس ، آرامش ، تمرکز بر نکات مثبت و نگاه به واقعه یا تجربه به روشی دیگر باشد.
روانشناس کودک

طلاق و جدایی والدین :

وقتی رابطه زناشویی به پایان می رسد ، ممکن است برای کودک بسیار آزار دهنده باشد . در حقیقت ، معمول است که کودکان خود را مقصر طلاق می دانند . همچنین این احساس برای این کودکان امری عادی است که چون باعث پایان ازدواج شده اند ، دوست داشتنی نیستند .
سپس نتیجه ناگوار طلاق یعنی مسائل مربوط به حضانت فرزند پیش می آید . گاهی اوقات توافق بر سر حضانت دوستانه است اما گاهی تنش زا است و باعث پیدایش میدان نبرد میان والدین می شود .
انتخاب یکی از والدین می تواند باعث احساس نا آرامی ، اضطراب و احساس گناه در کودکان شود ، به خصوص وقتی که صحبت از کسانی شود که می خواهند با آنها زندگی کنند . علاوه بر این ، کودکانی که انتخاب آنها با والدین یا خواهر و برادرشان همسو نیست ، غالباً احساس غم ، گیجی و پریشانی می کنند .
روانشناس کودک می تواند به کودکانی که والدین شان طلاق گرفته اند ویا در شرف طلاق هستند ، بیاموزند که چگونه از طریق طیف وسیعی از فنون مانند هنر درمانی ، موسیقی درمانی ، بازی درمانی و… با احساسات متناقض و گیج کننده خود کنار بیایند .

غم و اندوه کودک :

مرگ یکی از عزیزان ویا سلامتی آنها می تواند منجر به اندوه قابل توجهی شود . این گونه موارد اگر برای یک بزرگسال ناراحت کننده باشد ، می تواند برای کودکی که سطح بلوغ ، تجربیات زندگی یا سازوکارهای مقابله ای یک بزرگسال نیست ، ده برابر بدتر باشد . آنها ممکن است درگیر احساساتی گیج کننده ، متضاد و متغیر مانند بی حسی ، انکار از دست دادن ، غم ، ناامیدی ، افسردگی ، اضطراب و عصبانیت شوند .
آنها دلشان برای شخص ، حیوان خانگی ، مکان یا چیزی که برایشان خیلی عزیز و دوست داشتنی بوده  تنگ شده و نمی دانند چگونه درد را به چیزی سالم تر منتقل کنند . این کودکان ممکن است الگوهای فکری غیرمنطقی ایجاد کنند مانند اینکه: آنها نیز خواهند مرد یا شخص دیگری را که دوست دارند ترکشان خواهد کرد . آنها ممکن است صادقانه باور کنند که تبعات ناشی از کاری بوده است که آنها انجام داده اند یا انجام نداده اند . علاوه بر این ، آنها ممکن است احساس گناه بی اندازه ای کنند که می توانستند کاری برای جلوگیری از ضرر انجام دهند اما این کار را نکردند .
روانشناس کودک در حالی که کمک می کنند تا احساسات متناقض و گیج کننده آنها برطرف شود ، به کودک می آموزد تا روند غم و اندوه را بهتر درک کند. مشاور برای کودک توضیح می دهد که غم و اندوه یک احساس عادی است که اغلب موج می زند . همچنین این را هم توضیح می دهد که مهم است در هنگام از دست دادن برای بهبودی غم را تجربه کند .
روانشناسی کودک
در مورد مدت زمان غمگینی محدودیت زمانی وجود ندارد و هیچ راهی درست یا غلط برای انجام آن وجود ندارد . با این حال ، مهم است که شما به عنوان والدین مراقب فرزند خود باشید ، و اگر به نظر می رسد فرزند شما بعد از گذشت زمان بیشتر در غم و اندوه فرو می رود و بعد از یک سال قدم هایی در جهت بهبودی برنمی دارد حتما به مرکز مشاوره مراجعه کرده و از روانشناس کودک وقت بگیرید .
یک روانشناس کودک خوب به استراتژی های مقابله ای مانند انتقال غم و اندوه به کار های خلاقانه ویا صحبت کردن فرزند در خصوص احساسات و… را آموزش می دهد. همچنین روانشناس کودک به کودکان داغدار این درک را می دهد که لایه های زیادی از روند عزاداری وجود دارد و هریک از آنها مهم است و باید برای بهبودی آنها را تجربه کند .

تغییر دادن :

برای بسیاری از کودکان ، تغییر ( به عنوان مثال تغییر مدرسه ، مهاجرت به شهر جدید ، فرزندخواندگی یا ورود به سیستم نگهداری مانند بهزیستی ، ازدواج مجدد ، طلاق ، رفتن به زندگی با یکی از اقوام دیگر ، از دست دادن عزیز ) می تواند آسیب زا باشد.
بزرگسالانی مانند شما ، ابزاری برای پذیرش و انطباق با این تغییرات دارند ، اما بسیاری از اوقات ، کودکان توانایی انطباق را ندارند . بنابراین ، اگرچه ممکن است تغییرات به طور قابل توجهی توانایی عملکرد شما را مختل نکند ، اما ممکن است تأثیر کاملا متفاوتی بر روی کودک شما بگذارد .
کودکانی که تغییر قابل توجهی در زندگی خود تجربه کرده اند ، ممکن است در بیان احساس واقعی خود نسبت به آن مشکل داشته باشند . به طور دقیق تر ، یک تغییر بزرگ می تواند منجر به اضطراب ، عزت نفس پایین ، کاهش اعتماد به نفس ، عدم اطمینان ، اضطراب ، افسردگی ، ترس ، ترس از دست دادن ، نگرانی و عصبانیت نسبت به والدین آنها  و دیگران شود .
اگرچه این واکنش ها برای تغییر طبیعی است ، اما به طور کلی ، بعضی از کودکان ممکن است به سختی آسیب های آن را پشت سر بگذارند .
روانشناس کودک ، به کودک می آموزد که چگونه با تمرکز به جنبه های مثبت و تغییر ناپذیر زندگی با تغییرات کنار بیاید . همچنین به کودک می آموزد که چگونه مثبت اندیشی را تمرین کند ، در حالی که احساس می کند در تبعات تغییرات زندگی خود غرق می شود .
روانشناس کودک به بچه ها می آموزد که چگونه برای مقابله با تغییرات و اتفاقاتی که در زندگی خواهد افتاد آماده شوند . هدف این متخصصان کمک به کودک شما در درک و پذیرفتن طبیعی بودن تغییر است و اینکه احساسات او موقتی است . سرانجام ، سازگار می شوند و این احساسات نیز محو می شوند .
روانشناسی کودک

عزت نفس پایین و اعتماد به نفس کودک :

برخی از کودکان و نوجوانان با عزت نفس پایین و اعتماد به نفس دست و پنجه نرم می کنند . عزت نفس و اعتماد به نفس پایین می تواند منجر به اضطراب ، افسردگی ، سو مصرف مواد مخدر یا الکل ، اختلالات خوردن و حتی افکار خودآزاری و خودکشی شود . کودکی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار است ممکن است احساس کند دوست نداشتنی ، پوچ و بی ارزش است .
در نتیجه ، او ممکن است باور کند که عزیزان و دوستانش بدون او حال بهتری خواهند داشت . روانشناس کودک خوب  می تواند در بهبود اعتماد به نفس کودک کمک کند . به عنوان مثال ، یک مشاور کودک و نوجوان ممکن است به کودکی که دارای اعتماد به نفس پایین است ، بیاموزد که چگونه بزرگ نگاه کند و عمیق تر فکر کند و دلیل اصلی مسائل را پیدا کند .
او همچنین کمک می کند تا کودک بتواند درک بهتری از علت تفکرات منفی و گفتگوی منفی با خود داشته باشد . همچنین می تواند کودک را به این درک برساند که چگونه تفکر و بینش مثبت می تواند عزت نفس ، اعتماد به نفس و زندگی کلی او را به طرز چشمگیری بهبود بخشد .
برخی از مواردی که کودک شما در مشاوره کودک فرا می گیرد شامل فواید استفاده از تأییدهای مثبت برای تقویت اعتماد به نفس و پذیرش خود و اهمیت صحبت با عزیز یا دوست معتمد در مورد احساسات و افکار ناراحت کننده است . اگر اعتماد به نفس پایین او ناشی از مسئله جدی تری مانند اختلال در خوردن باشد ، روانشناس کودک و نوجوان می تواند کمک موثری در این خصوص داشته باشد .

انواع مختلف مشاوره روانشناختی کودک

انواع مختلفی از مشاوره روانشناختی کودک وجود دارد ، مانند درمان شناختی رفتاری ، درمان شناختی رفتاری متمرکز بر واقعه ، و درمانهای جایگزین .

درمان شناختی – رفتاری (CBT) کودک :

هدف از درمان شناختی رفتاری ( CBT ) کمک به کودکان در تغییر الگو های فکری و رفتاری از طریق طرح بندی مجدد طرض تفکر آنها درباره مسائل و رویداد ها است . هدف کمک به کودکان برای تبدیل افکار منفی به افکار مثبت می باشد . بنابراین آنها می توانند پاسخ سالم تری به مسائل، خود و دنیای اطراف خود داشته باشند .
به طور دقیق تر ، CBT کودکان را تشویق می کند تا سیستم اعتقادی خود را به چالش بکشند ، بنابراین آنها می توانند از طریق یک لنز واقع بینانه و مثبت ، به طور دقیق خود و وضعیت پیرامون را مشاهده کنند . بنابراین ، CBT می تواند ابزاری را که برای مقابله موثر با شرایط چالش برانگیز و استرس زا نیاز است ، در اختیار کودک شما قرار دهد .
روانشناس کودک

درمان شناختی رفتاری متمرکز بر واقعه (تروما) (TF-CBT) کودک :

هدف از درمان شناختی-رفتاری متمرکز بر تروما (TF-CBT) کمک به کودکان در بهبود اثرات یک واقعه یا حادثه ای تکان دهنده است . مشابه CBT ، روانشناس کودک و نوجوان به کودکان می آموزد که چگونه آسیب دیدگی را به روشی واقع بینانه تر ببینند بدون اینکه خودشان را سرزنش کنند .

درمان های جایگزین کودک :

کودکی که دچار مشکلات بهداشت روانی یا پریشانی روانشناختی است ممکن است از درمانهای جایگزین مانند موسیقی یا هنر درمانی ، ورزش ، ذهن آگاهی و آب درمانی بهره مند شود .

نکات مهم در انتخاب روانشناس کودک و نوجوان خوب ؟

چندین گزینه وجود دارد که باید هنگام جستجو برای یک مشاور کودک در نظر بگیرید. در مرحله اول ، مشاور باید مناسب کودک شما باشد. چرا؟ خوب ، زیرا این احتمال وجود دارد که کودک شما از دیدن مشاور کودک ناراحت ، مضطرب و یا کمی (یا زیاد) شرمنده شود ، زیرا می تواند برای کودک ناشناخته و ترسناک باشد . یعنی من دیوانه ام؟ من و شما می دانیم که چنین نیست ، اما ممکن است یک کودک اینگونه نباشد.
بنابراین مهم است که شما یک مشاور پیدا کنید که با فرزند شما بتواند تعامل پیدا کند . حقیقت این است که ممکن است مدتی طول بکشد تا کودک شما احساس راحتی کند ، بنابراین مشاور باید بداند چگونه یخ او را بشکند . اگر کودک شما از مشاور ابراز ناراحتی یا نارضایتی کند ، باید جستجو کنید و مشاور دیگری پیدا کنید . چرا؟ زیرا اگر کودک شما به مشاور خود اعتماد نکند ، جلسات مشاوره فایده ای نخواهد داشت حتی اگر آن مشاور کودک سرشناس باشد.
شما می توانید بصورت آنلاین وقت بگیرید ویا برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 09900064001 با ما در ارتباط باشید.

به این محتوا امتیاز دهید
شیوا فرمانی
مشاور فردی و خانواده
محل فعالیت : تهران - گیشا
مرضیه اشراقی
روانشناس و مشاور خانواده
محل فعالیت : تهران - گیشا
مهدی جباری
روانشناس و مشاور فردی
محل فعالیت : تهران - گیشا
دکتر معصومه اسکندری
مشاور فردی و خانواده
محل فعالیت : تهران - گیشا
نازنین حنیفه‌زاده
روانشناس کودک و نوجوان
محل فعالیت : تهران - گیشا
دکتر زهره حلوایی پور
روانشناس فردی و خانواده
محل فعالیت : تهران - گیشا
الهام پیغمبری
روان درمانگر فردی (بزرگسال)
محل فعالیت : تهران - گیشا
دکتر علی قائدنیا
روانشناس بالینی و روانکاو
محل فعالیت : تهران - گیشا
دکتر وحیده عظیمی
روانشناس کودک و بزرگسال
محل فعالیت : تهران - گیشا
دکتر سارا کاکلیان
روانشناس فردی و خانواده
محل فعالیت : تهران - گیشا
معصومه زارع
روانشناس و مشاور خانواده
محل فعالیت : تهران - گیشا
فرناز شمیلی
روانشناس کودک و نوجوان
محل فعالیت : تهران - گیشا
محمد امین مختاریان
مشاور فردی و خانواده
محل فعالیت : تهران - پاسداران
دکتر بهاره لطفی
روانشناس و هیپنوتراپیست
محل فعالیت : تهران - گیشا