مشاوره خانواده - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز مشاوره روانشناختی

مشاوره خانواده

مشاور خانواده خوب چه ویژگی هایی دارد و چگونه به ما کمک می کند؟

زندگی همه ما از درون خانواده شروع می شود . خانواده ای که در آن متولد می شویم، می تواند دارای موقعیت اجتماعی بالا و مرفه ویا ضعیف و گره خورده باشد . هر چه که باشد ، خانواده بر تمام جنبه های زندگی ما تاثیر گذار خواهد بود . از اولین لحظات زندگی تا آخرین لحظه . خانواده ما ، بر اینکه چه کسی هستیم و در آینده چه کسی خواهیم شد تاثیری مستقیم دارد. این خانواده است که ما را با واژگان، عادات، آداب و رسوم و چگونگی مشاهده و نحوه برداشت مان از جهان پیرامون آشنا می کند. خانواده به ما یاد می دهد چگونه دوست داشته باشیم، عشق بورزیم و با دیگران تعامل داشته باشیم. خانواده ها از هر سطحی که باشند برای تکامل و رسیدن به اهداف مطلوب خود تلاش می کنند. اما تقریبا همه خانواده ها در مواقعی با نوعی اختلال درعملکرد روبرو می شوند که تلاش آنها را برای رسیدن به کمال و داشتن احساس خوشبختی مختل می کند. در چنین حالتی، خانواده برای حفظ یا بازیابی احساس خوشبختی تلاش می کند و در این میان مشاوره خانواده ویا خانواده درمانی راهی برای گذر از بحران و حل مساله ارائه می دهد . راهی برای رشد و بالندگی یک خانواده سالم و کار آمد . مشاوره خانواده چیست مشاوره خانواده که معمولا توسط روانشناس یا مددکار اجتماعی در مرکز مشاوره یا کلینیک مددکاری اجتماعی انجام می شود، در واقع نوعی از مشاوره روانشناسی یا روان درمانی می باشد که به بهبود ارتباط و حل تعارضات در خانواده کمک می کند. طول دوره مشاوره خانواده اغلب کوتاه می باشد که البته بستگی به میزان مشارکت خانواده ویا افراد شرکت کننده دارد . یک مشاور خانواده خوب در جلسات مشاوره خانواده مهارت های تعمیق روابط خانوادگی و گذر از اوقات پرتنش را می آموزد و شما را توانمند می سازد تا پس از اتمام جلسات بتوانید به تحلیل و حل مساله بپردازید . کلینیک آوان با رویکرد علمی در مشاوره با روانشناس در پاسداران خدمات درمان در مرکز مشاوره ازدواج ارائه می دهد

مشاوره خانواده چه کمکی به ما می کند ؟

مشاوره خانواده می تواند در بهبود روابط ناخوشایند با شریک زندگی، فرزندان یا سایر اعضای خانواده به شما کمک کند . مسائلی همچون مشکلات زناشویی یا مالی، در گیری بین والدین و فرزندان، سو مصرف مواد مخدر یا اختلال روانی یک یا چند نفر از اعضای خانواده ، از جمله مواردی هستند که افراد به مرکز مشاوره جهت مشاوره خانواده مراجعه می کنند . مشاوره خانواده می تواند در هر موقعیت خانوادگی که باعث ایجاد استرس ، غم ، عصبانیت یا درگیری میان اعضای خانواده شود مفید باشد . همچنین مشاوره خانواده می تواند به شما و اعضای خانواده تان کمک کند تا یکدیگر را بهتر درک کنید و مهارت های کنار آمدن برای نزدیک تر شدن اعضای خانواده به یکدیگر را بیاموزید .

چه زمانی به مشاوره خانواده نیاز داریم؟

مشکلات موجود در خانواده شما می تواند بر تمام زمینه های زندگی اعضای خانواده تاثیر گذار باشد . شما و عزیزانتان ممکن است متوجه مشکلاتی در محل کار، مدرسه ، دانشگاه ویا تعاملات روزمره با افراد دیگر شوید . زمانی احساس می کنید مسائل در خانواده شما زیاد نیست و شما از عهده آن بر می آیید اما با گذشت زمان متوجه می شوید مسائل پیچیده تر شده و قابل حل نمی باشند . در چنین شرایطی ممکن است وقت آن رسیده باشد که شما با مراجعه به مرکز مشاوره از مشاوره خانواده کمک بگیرید. خانواده درمانی در مرکز مشاوره می تواند به شما کمک کند تا راه جدیدی برای مدیریت درگیری ها و چالش ها پیدا کنید. مشاوره خانواده برخی از مسائلی که مشاوره خانواده می تواند به شما در حل آنها کمک کنند :
  • درگیری بین اعضای خانواده
  • سو مصرف یا اعتیاد به مواد مخدر ویا الکل
  • بیماری روانی یکی از اعضای خانواده
  • مشکلات مالی یا اختلاف نظر درمورد پول
  • مشکلات در مدرسه
  • مشکلات بین خواهر و برادرها
  • مشکلات رفتاری کودکان
  • مراقبت از یکی از اعضای خانواده با نیازهای ویژه
  • مشکلات اعضای خانواده گسترده (اقوام)
  • بیماری یا مرگ یکی از اعضای خانواده در خانواده
  • خیانت
  • جدایی یا طلاق
  • نحوه برنامه ریزی برای حضانت مشترک کودکان
  • و…

در طول مشاوره خانواده چه اتفاقی می افتد ؟

ابتدا مشاور خانواده درمانی با همه اعضای خانواده صحبت می کند تا به اطلاعات لازم دست پیدا کند . مشاور خانواده در جلسات اولیه مشاوره خانواده سوالاتی درباره نحوه نگرش هر فرد به مشکلات ، زمان شروع مشکلات و اینکه خانواده تا کنون تا چه میزانی برای مدیریت امور تلاش کرده اند می پرسد . در مرحله بعدی مشاور خانواده یک برنامه درمانی تهیه می کند . هدف این است که درگیری ها در خانواده بهبود یابد ، نه اینکه کسی را مقصر مسائل بدانید. مشاور خانواده به اعضای خانواده در برقراری ارتباط بهتر، حل مشکلات و یافتن راه های جدید برای همکاری میان اعضای خانواده کمک خواهد کرد.

در مشاوره خانواده میتوانید :

شما در طول مشاوره خانواده به کمک مشاور خانواده ، می توانید توانایی خانواده خود را در حل مشکلات و بیان افکار و احساسات به روشی سازنده بررسی کنید . توسط مشاور خانواده در خانواده درمانی می توانید نقش های خانواده ، قوانین و الگوهای رفتاری را برای شناسایی موضوعاتی که به درگیری منجر می شوند  و روش حل این مسائل را کاوش کنید . شما می توانید نقاط قوت خانواده خود مانند مراقبت از یکدیگر و نقاط ضعف مانند مشکل در اعتماد به نفس را در مشاوره خانواده شناسایی کنید . مشاوره خانواده برای مثال ، فرض کنید شما دارای فرزندی هستید که مبتلا به افسردگی می باشد . در چنین شرایطی خانواده شما افسردگی و چگونگی حمایت از او را درک نمی کنند . اگر چه شما نگران وضعبت فرزندتان هستید ، اما مکالمات شما با فرزندتان و یا سایر اعضای خانواده می تواند به مشاجره و درگیری ختم می شود و در چنین شرایطی شما احساس نا امیدی و عصبانیت خواهید کرد . در نتیجه ارتباط کاهش می یابد ، تصمیمات بدون تغییر می مانند ، اعضای خانواده از یکدیگر اجتناب می کنند و شکاف بیشتر می شود . در چنین شرایطی ، مشاور خانواده در مرکز مشاوره می تواند به شما کمک کند تا :
  • چالش های خاص خود و نحوه برخورد خانواده با آنها را مشخص کنید.
  • روش های جدید تعامل و غلبه بر الگوهای ناسالم رابطه با یکدیگر را بیاموزید.
  • اهداف فردی و خانوادگی را تعیین کنید و برای دستیابی به آنها تلاش کنید.
توجه داشته باشید که مشاور خانواده به طور خودکار تعارضات خانوادگی را حل نمی کند یا وضعیت ناخوشایندی را برطرف نمی کند. اما مشاور خانواده خوب می تواند به شما و اعضای خانواده تان کمک کند تا یکدیگر را بهتر درک کنند و می تواند مهارت هایی را برای کنار آمدن با شرایط چالش برانگیز به روش موثرتری فراهم کند . همچنین ممکن است مشاور خانواده به خانواده در دستیابی به احساس همبستگی کمک کند .

ویژگی های مشاور خانواده خوب چیست ؟

یک مشاور خانواده خوب در مرکز مشاوره باید دارای برخی از ویژگی های شخصیتی باشد تا بتواند در کار با زوجین ، کودکان و سایر اعضای خانواده برای مدیریت شرایط مختلف عاطفی و تأثیرات احتمالی و همچنین تشخیص اختلالات روانی مفید باشد . مهارت های ارتباطی و گوش دادن : گوش دادن و برقراری ارتباط به عنوان مهمترین ویژگی یک مشاور خانواده خوب برای کار با مراجعه کننده در مرکز مشاوره می باشد . گوش دادن به صحبت های هریک از اعضای خانواده برای تعیین موضوع و همچنین برای شناسایی موارد اساسی که از طرف یک یا چند عضو خانواده به راحتی عنوان نمی شوند ویا کتمان می شوند بسیار ضروری می باشد . علاوه بر این ، مهارت خوب شنیدن به مراجعین مشاوره خانواده این امکان را می دهد که احساس کند صحبت های آنها شنیده می شود و هر آنچه گفته می شود برای مشاور خانواده مهم است . مهارت های ارتباطی دیگر نیز برای ایجاد محیطی ایمن و قابل اعتماد در مشاوره خانواده و همچنین در مرکز مشاوره دارای اهمیت می باشند . مهارت هایی همچون مهارت بین فردی ،  مهارت ارتباط شفاهی برای گفتگو با اعضای خانواده و مهارت ارتباط کتبی برای تکمیل گزارشها و مدارک اضافی که ممکن است برای هر جلسه مشاوره خانواده در مرکز مشاوره لازم باشد را داشته باشد . دلسوزی و اخلاق: ایجاد اعتماد و صداقت میان مشاور خانواده و اعضای خانواده به مهارت های دیگری نیز نیاز دارد . یک مشاور خانواده خوب در جلسات مشاوره خانواده باید دلسوز باشد و برای درک نیاز های اعضای خانواده ، تشخیص مسائل و ارائه برنامه درمانی مفید تلاش کند . مشاور خانواده در مرکز مشاوره باید تمام استاندارد های اخلاقی را حفظ کند و تمام اطلاعات مربوط به مشاوره خانواده را بصورت محرمانه در مرکز مشاوره نگه دارد و در تمام جلسات خانواده درمانی بی طرف باقی بماند . مشاوره خانواده

تحصیلات و تجربه مشاور خانواده :

همزمان با گسترش شبکه های اجتماعی شاهد فرآوانی روانشناس نماهایی هستیم که در فضا هایی مانند اینستاگرام، تلگرام، توییتر و… به عنوان روانشناس، مددکار اجتماعی، مشاور خانواده، خانواده درمانی، کلینیک مددکاری اجتماعی و مرکز مشاوره فعالیت می کنند و متاسفانه با تعرفه هایی بسیار ارزان سعی می کنند شما را برای رزرو وقت مشاوره خانواده  وسوسه کنند. مراجعه به چنین افراد یا مراکزی همچون مرکز مشاوره یا کلینیک مددکاری اجتماعی نه تنها تاثیری بر روند خانواده درمانی نخواهد داشت بلکه باعث گمراهی شما و در اکثر موارد وخیم تر شدن شرایط شما و خانواده تان می شود . کلینیک آوان با رویکرد علمی در مشاوره با روانشناس در پاسداران خدمات درمان در مرکز مشاوره ازدواج ارائه می دهد توجه داشته باشید اگر فردی دارای مدرک کارشناسی ارشد ویا دکتری در یکی از رشته روانشناسی و مشاوره باشد ، تا زمانی که از طرف سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تایید صلاحیت نشود نمی تواند اقدام به ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه خانواده درمانی و… بکند .  شما به عنوان فرد یا خانواده ای که می خواهد از خدمات مشاوره خانواده در مرکز مشاوره استفاده کند ، حق دارید تا از خدمات دهنده موارد زیر را سوال کنید :
  • آیا مرکز مشاوره ویا کلینیک مددکاری اجتماعی دارای تابلو و پروانه از سازمان بهزیستی می باشد؟
  • آیا مشاور خانواده دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری می باشد؟
  • آیا مشاور خانواده دارای پروانه فعالیت و تایید صلاحیت از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره می باشد؟
  • آیا مشاور خانواده دوره های مربوط به خانواده درمانی را گذرانده است؟
شما می توانید با متخصصین کلینیک آوان که دارای مدرک دکتری در رشته روانشناسی و پروانه فعالیت از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره می باشند آشنا شوید. همچنین شما می توانید بصورت آنلاین وقت بگیرید ویا برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 09900064001 تماس بگیرید.

مطالب مرتبط با مشاوره خانواده

5/5 - (1 امتیاز)