6 نکته برای دستیابی به اهداف بلند مدت - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز روانشناسی پاسداران

6 نکته برای دستیابی به اهداف بلند مدت

فهرست مطالب

نکات کلیدی این مطلب:

  • مهم نیست که نیت یک فرد چقدر قوی باشد، هیچ تضمینی برای دستیابی به هدف او وجود ندارد.
  • اهدافی که شخصاً انتخاب می‌شوند انگیزه بیشتری دارند زیرا نیاز به رشد و دستیابی به تحقق، آنها را هدایت می‌کند.

کلینیک روانشناسی و مددکاری آوان – اهداف بلندمدت به عنوان اهدافی تعریف می شوند که به زمان بیشتری برای دستیابی به همراه برنامه ریزی دقیق نیاز دارند. آنها می توانند اهدافی برای سلامتی، تحصیلات، شغل، روابط و موارد دیگر ما باشند. با این حال، پایبندی به یک برنامه بلند مدت کار سختی است. ما انسان‌ها در اجرای برنامه‌های خود بسیار ضعیف هستیم. زندگی روشی طبیعی دارد که حتی دقیق‌ترین برنامه‌ها را از مسیر خارج می‌کند. چالش، یافتن راه هایی برای از بین بردن شکاف بین نیت خوب و طبیعت انسان است.

موارد زیر چند نکته برای رسیدن به اهداف بلند مدت است:

قدرت برداشتن قدم های کوچک را بشناسید

کلید رسیدن به اهداف دشوار و بلند مدت و ایجاد انگیزه لازم این است که با اقدامات کوچک شروع کنید. هدف گذاری بزرگ ایرادی ندارد، اما می توانیم با شروع کوچک به خودمان کمک کنیم. به عنوان مثال، یک فرد افسرده می تواند چالش ها و کارهای روزمره زندگی را طاقت فرسا بداند، اما این مشکلات پس از بلند شدن از روی صندلی و انجام کاری (پیاده روی کوتاه یا دوش گرفتن) کمتر خسته کننده به نظر می رسند. هنگامی که یک فرد در جهت دلخواه حرکت می کند، ادامه دادن آن آسان تر است.

تفرقه بینداز و حکومت کن

یک سفر هزار کیلومتری با یک قدم شروع می شود. تمرکز خود را از هدف نهایی به یک سری کارهای میانی قابل انجام تغییر دهید. هرچه هدف مشخص تر باشد (حداقل 30 دقیقه پیاده روی در روز)، افراد توانایی بهتری برای رسیدن به آن دارند.

یک هدف بسیار انتزاعی ممکن است عملی نباشد، اما اهداف خاص امکان نظارت بهتر بر پیشرفت به سمت هدف را فراهم می کند.

روی اهداف کمتر تمرکز کنید

همانطور که افلاطون توصیه کرد: “یک کار را انجام دهید و آن را به خوبی انجام دهید.” داشتن اهداف کمتر شانس دستیابی به اهداف شما را نسبت به زمانی که اهداف متضاد بیشتری داریم افزایش می دهد. با اهداف بسیار زیاد، اغلب از انتخاب اشتباه می ترسیم، بنابراین در نهایت هیچ کاری انجام نمی دهیم.

ذهنیت رشد داشته باشید

برخی افراد یک نظریه ثابت دارند و معتقدند که ویژگی های آنها، مانند هوش آنها، صرفاً ویژگی های ثابتی است. برخی دیگر یک نظریه انعطاف پذیر دارند و معتقدند که اساسی ترین ویژگی های آنها می تواند با تلاش و آموزش آنها توسعه یابد. شواهد نشان می‌دهد که افراد دارای نظریه انعطاف‌پذیر نسبت به یادگیری بازتر هستند، مایل به رویارویی با چالش‌ها هستند، می‌توانند به کارهای دشوار پایبند باشند و از شکست‌ها عقب نشینی کنند.

انگیزه پیدا کنید

افرادی که اهداف خود را به دلایل مستقل (منتخب شخصی) دنبال می کنند، انگیزه ذاتی بیشتری برای دستیابی دارند و تحت فشار نیروهای خارجی قرار نمی گیرند. به عنوان مثال، افرادی که به دلایل شخصی بیشتر رژیم می گیرند، نسبت به افرادی که به دلایل خارجی بیشتری رژیم می گیرند، در کاهش وزن موفق تر هستند. انتخاب های شخصی که انتخاب می شوند به دلیل نیاز به رشد و به دست آوردن رضایت هدایت می شوند.

اهمیت انتخاب اهداف مناسب را درک کنید

مراقب امیدهای کاذب در انتخاب هدف باشید، زیرا نحوه انتخاب اهداف در وهله اول بسیار مهم است. به عنوان مثال، در زمینه رژیم گرفتن، بسیار آسان است که باور کنید بدن لاغرتر به شما چیزی را که می خواهید می رساند. اگرچه کاهش وزن احتمالاً سلامتی را بهبود می بخشد، اما ممکن است تأثیر قابل توجهی بر شخصیت فرد نداشته باشد. بنابراین، تصمیماتی که براساس هیجان و شادکامی پیش‌بینی‌شده، نادرست اتخاذ می‌شوند و احتمالاً در به حداکثر رساندن شادی نهایی ناکام خواهند بود.

محمد امین مختاریان

مطالب مرتبط:

به این محتوا امتیاز دهید
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها