7 روش جلوگیری از واکنش بیش از حد به استرس - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز روانشناسی پاسداران

7 روش جلوگیری از واکنش بیش از حد به استرس

فهرست مطالب

کلینیک روانشناسی و مشاوره آوان – آیا تا به حال این احساس را داشته اید که واکنش شما به رویدادهای استرس زا بیشتر از واکنش دیگران است؟ آیا از اینکه دیگران نسبت به چالش هایی مانند تعمیرات فوری خانه، تغییرات غیرمنتظره در محل کار، یا نادیده گرفتن کسی با آرامش بر خورد می کنند، متعجب می شوید؟

اگر احساس می کنید که نسبت به چالش ها بیش از حد واکنش نشان می دهید و دوست دارید استرس خود را کاهش دهید، در این مطلب چند پیشنهاد برای شما وجود دارد.

شفقت به خود

شفقت به خود یک استراتژی عالی و کاربردی برای افزایش انعطاف پذیری شناختی و رفتاری شماست. آنچه در مورد شفقت به خود جالب است این است که دلیل استرس یا واکنش های شما مهم نیست. صرف نظر از دلایل، شفقت به خود به شما کمک می‌کند کمتر تحت فشار استرس قرار بگیرید و به شما امکان می‌دهد به ماهرانه‌ترین و خلاق‌ترین بخش‌های خود (مانند حل خلاقانه مشکلات) دسترسی داشته باشید.

به آسیب های گذشته رسیدگی کنید

هنگامی که فردی واکنشی به ظاهر بیش از حد مانند ترسیدن، اجتنابی شدن یا عصبانی شدن نسبت به یک چالش استرس زا از خود نشان می دهد، اغلب دلیلی در آسیب دیدگی در گذشته دارد.

دلیلی که من از عبارت “واکنش به ظاهر بیش از حد” استفاده کردم این است که واکنش های شما نسبت به چالش های استرس زا ممکن است زیاد نباشند. زیرا هنگامی که آسیب گذشته بروز می کند، شما نه تنها به رویداد جدید واکنش نشان می دهید بلکه بر اساس تجربیات خود نیز ممکن است واکنش نشان دهید.

ما همیشه در زمانی که تروما را تجربه می کنیم، اثرات تروما را تشخیص نمی دهیم. گاهی اوقات، زمانی متوجه می شویم که رویدادهای جدید باعث ایجاد خاطرات و واکنش های مربوط به رویدادهای گذشته می شود.

به عنوان مثال، من فرزند دوم خود را باردار هستم و اخیراً متوجه شده ام که از تجربه زایمان فرزند اولم بیشتر از آنچه قبلاً اذعان کرده بودم، ترومای زایمان دارم.

واکنش‌های ما به تروما معمولاً وقتی از دریچه تجربیات یادگیری (یعنی زندگی) دیده می‌شوند، بسیار معنادار می‌شوند. اینها بر انتظارات ما از افراد دیگر، شخصیت‌های معتبر، نهادها و غیره تأثیر می‌گذارند.

تشخیص دهید چه زمانی تجربیات بد قبلی بر واکنش های شما تاثیر می گذارد

برخی از تجربیات آسیب زا نیستند، اما همچنان بر واکنش های ما در آینده تأثیر می گذارند. به عنوان مثال، اخیراً تجربه بدی با برخی از پیمانکاران لوله کشی گاز داشتم. آن‌ها برای انجام لوله کشی بسیار فریبنده عمل کردند و در نهایت دو برابر بیشتر از سایر پیمانکاران براورد هزینه کردند. وقتی این هفته مجبور شدم با پیمانکاران برق تماس بگیرم، آن تجربه اخیر من را نگران کرد و مشکوک ترم کرد.

خطاهای شناختی را برطرف کنید

سبک پردازش شناختی شما بر نحوه تفسیر رویدادها تأثیر می گذارد. من اغلب در مورد اینکه چگونه گاهی اوقات به ایمیل های مربوط به کار بیش از حد واکنش نشان می دهم، دقت می کنم. از آنجایی که من مستعد اضطراب هستم، در غیاب مثبت اندیشی اغلب لحن خصمانه یا تحریک آمیز را در متن ایمیل هایی احساس می کنم که در واقع وجود ندارد. من می دانم که این بیشتر زمانی اتفاق می افتد که من با یک فرد جدید کار می کنم، نه با افرادی که می شناسم و به آنها اعتماد متقابل دارم.

از آنجایی که من این الگو را می‌دانم، سعی می‌کنم هر ایمیلی را که بعد از 24 ساعت باعث این واکنش شود، دوباره بخوانم. همیشه، وقتی این کار را انجام می دهم، واکنش بسیار متفاوتی از خود نشان می دهم. اکثر ما الگوهای تکراری داریم که می توانیم آنها را شناسایی کنیم و سپس عادت هایی را برای خود ایجاد کنیم تا تفکر خود را متعادل کنیم، مانند مثال خودم.

یک استراتژی ساده این است که به بدترین اتفاقی که ممکن است رخ دهد فکر می کنید، همچنین به بهترین اتفاقی که می تواند بیفتد نیز فکر کنید. این معمولاً شما را وادار می کند که به سناریوهایی بین دو حالت افراطی بدترین و بهترین نیز فکر کنید.

عوامل خارجی را بپذیرید

هنگامی که استرس اتفاق می افتد، ما اغلب واکنش های خود را شخصی سازی می کنیم. با این حال، عوامل زیادی خارج از شما وجود خواهد داشت که بر واکنش شما نیز تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، اگر به مرخصی سخاوتمندانه قبل از تولد فرزند خود دسترسی داشته باشید، استرس ناشی از تولد نوزاد بسیار کمتر خواهد بود.

شناخت عوامل مرتبط با خود و دنیای اطراف خود و همچنین نحوه تعامل آنها، می تواند به شما کمک کند تا با خونسردی و مهارت بیشتری واکنش نشان دهید.

نقاط قوت خود را بشناسید

هنگامی که استرس اتفاق می افتد، مدیریت آن شامل استفاده از نقاط قوت یا افشای نقاط ضعف است. هرچه بیشتر از نقاط قوت و مهارت های خود بدانید، راحت‌تر می‌توانید با مشکل روبرو شوید و آن مشکل را برطرف کنید. (مثلاً حل خلاقانه مسئله، مهندسی اجتماعی، صبر، وظیفه‌شناسی یا هر چیز دیگری).

توسعه مهارت های جدید

مهارت های شما برای مدیریت چالش ها ثابت نیست. از طریق تجربه حل مشکلات، مهارت ها را به دست خواهید آورد و نقاط قوت خود را تقویت خواهید کرد. با این حال، شما می توانید مهارت های جدید را یاد بگیرید. به عنوان مثال، خواندن کتاب، توجه به تجربیات دیگران و شرکت در گروه درمانی می تواند بیشترین ظرفیت برای مقابله با چالش ها را برای شما ایجاد کند.

مقالات مرتبط:

به این محتوا امتیاز دهید
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها