3 راه فوری برای بازگرداندن حس آرامش درونی - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز روانشناسی پاسداران

3 راه فوری برای بازگرداندن حس آرامش درونی

فهرست مطالب

نکات کلیدی این مطلب:

  • یادگیری فرآیندی تدریجی است و نمی توان برای آن عجله کرد.
  • توانایی رفتار محبت آمیز با خود نه تنها به ما کمک می کند تا از زمان های سخت عبور کنیم، بلکه به ما کمک می کند طعم لحظات خوب را نیز بچشیم.
  • از گنجاندن مقداری انعطاف پذیری در روال زندگی برای بازگرداندن روحیه خود نترسید.

کلینیک روانشناسی و مددکاری آوان – روابط پایه و اساس زندگی هستند و در این میان رابطه ای که ما با خودمان داریم دارای اهمیت می باشد. متأسفانه، بسیاری از ما آن را بدیهی می دانیم. در این مطلب، ما در مورد سه روش تحقیقاتی برای آرام کردن شیاطین درونی و نزدیک شدن به زندگی با حس شفقت به خود صحبت خواهیم کرد.

به فرآیند یادگیری خود احترام بگذارید.

بسیاری از ما انتظارات غیرواقع بینانه ای در مورد مدت زمان لازم برای کسب مهارت های جدید یا سازگاری با محیط های جدید داریم. ما معتقدیم که اگر در یک برنامه ثبت نام کنیم یا دوره ای را بگذرانیم، مغز ما به شکلی جادویی باز می شود و تمام اطلاعات جدید را جذب می کند. البته با وجود برنامه های بازاریابی مانند رفع چربی های شکم و پهلو در یک هفته، آموزش یک ماهه زبان خارجی و… که امروزه بسیار می بینیم و می شنویم، باعث شده تا سطح توقعات ما تا حدودی غیرواقعی شود.

روانشناسان شناختی به شما خواهند گفت که یادگیری فرآیندی تدریجی است و نمی توان برای آن عجله کرد. در مورد قانون 10000 ساعت مطالب زیادی نوشته شده است، فرض این است که به طور متوسط حدود 10000 ساعت برای تسلط بر هر مهارت جدید نیاز است. در حالی که بحث زیادی پیرامون اینکه این قانون واقعا چقدر دقیق است وجود دارد، اما نکته ای مهم و بسیار مرتبط در این بین وجود دارد: یادگیری زمان می برد.

با این حال، ما به طور معمول خودمان را به خاطر اینکه در تلاش های اول، دوم یا سوم درست عمل نکردیم، تنبیه می کنیم.

وقتی شروع به فکر کردن به این روش می کنید (همه ما این کار را انجام می دهیم)، باید به یاد داشته باشید که با خودتان خوب باشید و به فرآیند یادگیری احترام بگذارید. اگر این کار را نکنید، این خطر را با خود دارید که به طور کلی از تمرین یادگیری جدا شوید.

علاوه بر این، ما باید مراقب تعیین نقاط مقایسه باشیم. منظور ما این است که اگر میزان پیشرفت خود را در این هفته با هفته گذشته مقایسه کنیم، احتمالاً ناامید خواهیم شد. به یاد داشته باشید، یادگیری یک فرآیند تدریجی است. با این حال، اگر پنجره مقایسه را گسترش دهیم (مثلاً از تابستان سال گذشته به تابستان امسال) ممکن است قدردانی بیشتری برای دستاوردهایمان از خود داشته باشیم. ضرب المثل معروف بیل گیتس را به خاطر بیاورید: «بیشتر مردم به آنچه که در یک سال می توانند انجام دهند اهمیت می دهند و آنچه را که در 10 سال می توانند انجام دهند، دست کم می گیرند.»

مهم است که به خاطر داشته باشید که فراموش کردن بخشی ضروری از یادگیری است. خودتان را به خاطر فراموش کردن سرزنش نکنید. اگر فراموش نمی کردیم، مغزمان پر از اطلاعات بی فایده می شد. فراموشی به ما این امکان را می دهد که اطلاعات را در “مدل های” قابل استفاده ترکیب کنیم.

همان مهربانی را که به دیگران نشان می دهید به خود نشان دهید.

بسیاری از ما هنگام تعامل با دیگران ابراز محبت می کنیم. با این حال، وقتی نوبت به خودمان می رسد، بیش از حد انتقاد می کنیم. ممکن است بر این باور باشیم که شفقت به خود نوعی خودپسندی  است یا اینکه به نحوی اساساً انگیزه ما را تضعیف می کند. (پیشنهاد می شود مطلب نسبت به خود چقدر بخشنده و دلسوز هستیم؟ را مطالعه کنید.)

اما این یک باور ناقص و منحرف کننده است. در واقع، تحقیقات انجام شده توسط  کریستین چویل (Christine Chwyl) از دانشگاه درکسل (Drexel )، نشان داد که شفقت به خود چیزی شبیه به «شارژر انگیزشی» است.

تحقیقات ما بارها و بارها همان چیزی را که مطالعات انجام داده اند منعکس می کند. شفقت به خود نه تنها احساس بهتری نسبت به انتقاد از خود دارد، بلکه بهتر عمل می کند و به ما کمک می کند تا با چالش های اجتناب ناپذیر زندگی روبرو شویم.

بنابراین، دفعه بعد که شکستی را تجربه کردید، سعی کنید آن را از محل دلسوزی نسبت به خود به جای انتقاد از خود مورد بازبینی قرار دهید.

سایر تحقیقات جدید در مورد شفقت به خود، نشان می دهد که توانایی رفتار همراه  با مهربانی با خود نه تنها به ما کمک می کند تا از زمان های سخت عبور کنیم، بلکه به ما کمک می کند تا از اوقات خوب لذت ببریم.

“انعطاف پذیری رفتاری” را بیشتر تمرین کنید.

افراد به مرور زمان تمایل دارند که در مسیر خود قرار بگیرند. ما روال خود را ساده می کنیم و منافع خود را اصلاح می کنیم.

این به خودی خود یک مشکل نیست. یک روال خوب و یک راه عالی برای روشن کردن خلبان خودکار در طول روز است. بیایید صادق باشیم، کمی استفاده از حالت خلبان خودکار برای ما خوب است.

با این حال، روانشناسان به شما خواهند گفت که روتین ها تا زمانی که مشکل ساز نباشند، مشکلی ایجاد نمی کنند. اگر احساس افسردگی یا اضطراب می کنید، از ایجاد تغییرات در برنامه روزانه خود نترسید. با خودتان مهربان باشید و برای چند هفته خود را در معرض سختی قرار ندهید. (پیشنهاد می شود مقاله ابزار هایی برای پیشگیری از اضطراب و افسردگی را مطالعه کنید.)

به عبارت دیگر، از گنجاندن مقداری انعطاف پذیری در روال خود برای بازگرداندن روحیه خود نترسید. زیرا این انعطاف پذیری گاهی اوقات می تواند همه چیز را تغییر دهد.

نتیجه

گفتن آسان تر از انجام دادن است. برای بازگرداندن حس آرامش درونی، سعی کنید در فرآیند یادگیری عجله نکنید، با همان مهربانی که به دیگران نشان می دهید با خود رفتار کنید، و در نهایت سختی هایی را که به روال روزانه یا هفتگی خود اضافه می کنید، کاهش دهید.

محمد امین مختاریان

مطالب مرتبط:

به این محتوا امتیاز دهید
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها