4 استراتژی برای پیشگیری از فرسودگی شغلی - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز روانشناسی پاسداران

4 استراتژی برای پیشگیری از فرسودگی شغلی

فهرست مطالب

نکات کلیدی این مطلب:

  • افراد می توانند «نقطه اوج» فرسودگی شغلی خود را از طریق تغییر رفتار، روابط و سرزندگی شناسایی کنند.
  • ذهن آگاهی و تعیین مرزهای روشن در کاهش استرس و کاهش خطر فرسودگی شغلی موثر است.
  • ورزش و خواب با کیفیت از راهکارهای ضروری برای حفظ تندرستی هستند.

کلینیک روانشناسی و مددکاری آوان – در دنیای پر سرعت ما، ایجاد تعادل بین خواسته‌های فردی و حرفه‌ای می‌تواند شبیه راه رفتن روی طناب باشد. مفهوم “فرسودگی شغلی” بیش از هر زمان دیگری رایج است و بر سلامت روحی و جسمی ما تأثیر می گذارد. خطرات برای حرفه ای ها مانند ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی که تصمیم گیری آنها می تواند مستقیماً بر زندگی دیگران تأثیر بگذارد بیشتر است. به‌عنوان یک درمانگر، از نزدیک دیده‌ام که فرسودگی شغلی می‌تواند هم یک مسئولیت فردی و هم حرفه‌ای باشد.

از سرزندگی تا خستگی

ما در هر جنبه ای از زندگی خود، از کار گرفته تا روابط شخصی، انرژی صرف می کنیم. هنگامی که انرژی خروجی از ظرفیت ما فراتر می رود، تغییری نامطمئن رخ می دهد. این تغییر ما را از احساس رضایت و بهره‌وری به سمت احساس ناامیدی، بی‌اثر بودن و حتی تنهایی سوق می‌دهد. چالش در خودآگاهی نهفته است. تشخیص اینکه چه زمانی به این تغییر نزدیک می شوید می تواند به معنای تفاوت بین تاب آوری و فرسودگی باشد.

شناسایی نقطه اوج

قبل از اینکه به نقطه خستگی برسید، بسیار مهم است که علائم اولیه را تشخیص دهید. در اینجا سه شاخص وجود دارد که نشان می دهد شما به چیزی نزدیک می شوید که من آن را “نقطه اوج” می نامم، پرتگاه فرسودگی شغلی:

الگوهای رفتاری تغییر یافته: پاسخ های استرس شما ممکن است تشدید شوند یا به صورت رفتارهای غیرعادی ظاهر شوند. برای مثال، اگر هنگام بحث در مورد موقعیت‌های ناامیدکننده متوجه شوم که از زبانی قوی‌تر از حد معمول استفاده می‌کنم، این نشانه‌ای برای من است که عقب نشینی کنم و خود را دوباره ارزیابی کنم.

تغییر پویایی روابط: بسته به شخصیت شما (درونگرا یا برونگرا) تعاملات اجتماعی شما به گونه ای تشدید می شود که ممکن است به رفاه شما کمک نکند. یک درونگرا ممکن است بیشتر منزوی شود، در حالی که یک برونگرا ممکن است بیش از حد اجتماعی شود و به بازیابی عاطفی کمکی نکند.

کاهش نور درون این نور استعاری نشان دهنده سرزندگی و اشتیاق شماست. وقتی نور درون شما کم سو می‌شود، شما احساس خستگی می‌کنید و صرفاً هر روز روی زنده ماندن تمرکز می‌کنید.

استراتژی هایی برای بازیابی تعادل

اگر متوجه شدید که به نقطه اوج خود نزدیک شده اید، در اینجا چهار روش اثبات شده برای بازیابی مجدد وجود دارد:

مراقب خودتان باشید. آگاهانه از وضعیت درونی خود آگاه شوید. تحقیقات نشان می دهد که تکنیک های تمرکز حواس می تواند استرس را کاهش داده و بهزیستی ذهنی را بهبود بخشد. پنج دقیقه در روز را به نشستن در یک فضای آرام اختصاص دهید و روی تنفس خود تمرکز کنید و به خود اجازه دهید بدون قضاوت از افکار و احساسات خود آگاه شوید. (پیشنهاد می‌شود مطلب 5 روش موثر برای بهبودی و افزایش تمرکز را مطالعه کنید.)

تعیین مرزها و اولویت بندی. تعیین حد و مرز هنری است که می تواند شما را از چرخه فرسودگی رها کند. این در مورد یادگیری نه گفتن، تعیین محدودیت ها و اطمینان از اختصاص زمان برای مراقبت از خود است. برای رسیدن به این هدف، یک روش مفید این است که وظایف خود را اولویت بندی کنید. ابزارهایی برای این کار وجود دارد، یک رویکرد شهودی این است که وظایف خود را به سه دسته تقسیم کنید:

  • امروز باید انجام داد: کارهایی که حیاتی و حساس به زمان هستند.
  • باید به زودی انجام شود: کارهایی که مهم هستند اما می توانند یک یا دو روز صبر کنند.
  • در اولویت نیستند: کارهایی که تکمیل آنها خوب است اما در اولویت نیستند.

با دسته بندی وظایف به این روش، می توانید انرژی خود را به سمتی که بیشتر مورد نیاز است هدایت کنید، در نتیجه استرس را کاهش دهید و خطر فرسودگی شغلی را کاهش دهید.

فعالیت بدنی و استراحت را در اولویت قرار دهید. قدرت فعالیت بدنی و خواب کافی را در بازگرداندن تعادل دست کم نگیرید. ورزش باعث ترشح اندورفین می شود که به عنوان افزایش دهنده خلق و خوی طبیعی عمل می کند. در همین حال، خواب کافی برای عملکردهای شناختی و بهزیستی کلی بسیار مهم است. حداقل 30 دقیقه ورزش متوسط در روز و 7 تا 9 ساعت خواب در شب را هدف قرار دهید.

به دنبال پشتیبانی و اشتراک گذاری باشید. با کسی صحبت کنید که بتواند دیدگاه جدیدی ارائه دهد. چه یک دوست صمیمی، یکی از اعضای خانواده، همکار مورد اعتماد یا متخصص سلامت روان باشد، گاهی اوقات فقط بیان شفاهی چالش‌های شما می‌تواند آرامش بخش باشد. مطالعات مختلف اثربخشی درمان و مشاوره را در مبارزه با فرسودگی شغلی برجسته کرده‌اند.

قدرت خودآگاهی در پیشگیری از فرسودگی شغلی

درک و پیمایش در پرتگاه فرسودگی شغلی نیازمند رویکردی چند وجهی است، رویکردی که خودآگاهی را با استراتژی‌های عملی ترکیب می‌کند. همانطور که یک جراح ماهر بر اساس شهود و شواهد تصمیمات به موقعی می گیرد، رویکرد شما برای مدیریت استرس و جلوگیری از فرسودگی شغلی باید به همان اندازه کل نگر باشد. با شناخت علائم شروع کنید، سپس اقدامات پیشگیرانه را برای به دست آوردن تعادل انجام دهید، خواه از طریق ذهن آگاهی، تعیین مرزها، حفظ سلامت جسمانی یا جستجوی حمایت باشد. گنجاندن این استراتژی‌ها در برنامه روزانه‌تان می‌تواند به شما کمک کند تعادل خود را دوباره به دست آورید و از رسیدن به نقطه اوج برای فرسودگی شغلی خودداری کنید.

محمد امین مختاریان

مطالب مشابه:

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها