7 استراتژی برای بهبودی از درد خیانت و بازسازی اعتماد. - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز روانشناسی پاسداران

7 استراتژی برای بهبودی از درد خیانت و بازسازی اعتماد.

فهرست مطالب

نکات کلیدی این مطلب:

  • بهبودی از خیانت مستلزم صبر، مراقبت از خود و ارتباط باز است.
  • بازسازی اعتماد مستلزم تعیین مرزهای روشن برای خود و رابطه تان است.
  • خود اندیشی می تواند به شناسایی الگوهای فردی یا آسیب پذیری هایی که ممکن است در رابطه وجود داشته باشد کمک کند.

کلینیک روانشناسی و مددکاری آوان – کشف اینکه شریک زندگی شما به شما خیانت کرده است می تواند تجربه‌ای ویرانگر باشد که باعث درد شدید عاطفی، عصبانیت و احساس عمیق درماندگی شود. اما، در حالی که روند بهبودی از خیانت چالش برانگیز است، می توان بر درد غلبه کرد و اعتماد را بازسازی کرد. در ادامه به 7 استراتژی برای غلبه بر درد و رنج خیانت و زمینه سازی برای بازسازی اعتماد پس از خیانت خواهیم پرداخت.

  1. احساسات خود را بپذیرید و تأیید کنید. اولین قدم برای بهبودی، تصدیق و پذیرش آشفتگی عاطفی است که تجربه می کنید. به خود اجازه دهید طیف وسیعی از احساسات را احساس کنید، مانند خشم، غم، سردرگمی و… . درک کنید که این احساسات واکنش های عادی به نقض اعتماد هستند. از دوستان قابل اعتماد یا اعضای خانواده که می توانند فضای امنی را برای ابراز احساسات خود بدون قضاوت فراهم کنند، کمک بگیرید. (پیشنهاد می‌شود مطلب نحوه تمرین پذیرش رادیکال را مطالعه کنید.)
  2. برای مراقبت از خود وقت بگذارید. در میان هرج و مرج احساسات، اولویت دادن به مراقبت از خود ضروری است. روی فعالیت‌هایی تمرکز کنید که به سلامتی شما کمک می‌کنند، مانند ورزش، مدیتیشن، مشغول شدن به سرگرمی‌ها یا گذراندن وقت در طبیعت. از غذای سالم تغذیه کنید، الگوهای خواب منظم خود را حفظ کنید و از طریق درمان یا مشاوره به دنبال کمک حرفه ای باشید تا احساسات خود را کنترل کنید و بینش های ارزشمندی به دست آورید. (پیشنهاد می‌شود مطلب مزایای عشق به خود را مطالعه کنید.)
  3. به خود اجازه غصه خوردن بدهید. خیانت یک ضایعه است و بسیار مهم است به خود اجازه دهید که بابت از دست دادن اعتماد، رویاهای از بین رفته و آینده ای که با شریک زندگی خود متصور بودید غمگین شوید. به خود اجازه دهید تا برای رابطه ای که قبلاً داشتید سوگواری کنید و اذعان کنید که این روند بهبودی فراز و نشیب هایی را به همراه خواهد داشت. به خود فرصت دهید تا بدون عجله یا سرکوب احساسات خود، درمان شوید. (پیشنهاد می‌شود مطلب چگونه قلب شکسته خود را شفا دهیم را مطالعه کنید.)
  4. به دنبال پشتیبانی و ارتباط باشید. با دوستان، خانواده یا یک درمانگر تماس بگیرید که بتواند دلسوزانه به صحبت های شما گوش دهد و راهنمایی ارائه دهد. به اشتراک گذاشتن احساسات و افکار خود با فردی که به او اعتماد دارید می تواند به کاهش باری که بر دوش دارید کمک کند. علاوه بر این، اگر می خواهید با یکدیگر بمانید، ارتباط باز و صادقانه با شریک زندگی خود بسیار حیاتی است. درد خود را بیان کنید، در مورد مرزها صحبت کنید و انتظارات خود را به اشتراک بگذارید. ارتباط شفاف و محترمانه می تواند درک را تقویت کند و روند درمان را تسهیل کند.
  5. تعیین مرزها. بازسازی اعتماد مستلزم تعیین مرزهای روشن برای خود و رابطه تان است. این ممکن است شامل ایجاد رهنمودهایی برای ارتباط، تعیین سطح شفافیت مورد نیاز یا بحث در مورد نیاز به زوج درمانی باشد. مرزها می توانند به ایجاد حس ایمنی و امنیت در هنگام حرکت در روند بهبود کمک کنند. (پیشنهاد می‌شود مطلب چگونه مرز بندی سالمی ایجاد کنیم را مطالعه کنید.)
  6. خود اندیشی را تمرین کنید. زمانی را به فکر کردن در مورد رابطه و عواملی که در خیانت نقش داشته اند اختصاص دهید. در حالی که مهم است که خود را به خاطر اقدامات شریکتان سرزنش نکنید، خود اندیشی می تواند به شناسایی الگوهای فردی یا آسیب پذیری هایی که ممکن است در رابطه وجود داشته باشد کمک کند. خود اندیشی می تواند به رشد فردی شما کمک کند و به روابط سالم تر در آینده نیز کمک کند. (پیشنهاد می‌شود مقاله فروتنی فکری؛ نادانی خود را پذیرا باشیم را مطالعه کنید.)
  7. برای بازسازی مجدد اعتماد زمان بگذارید. بازسازی اعتماد یک فرآیند تدریجی است که نیاز به زمان، صبر و ثبات دارد. بخشش یک شبه اتفاق نمی‌افتد و ضروری است که به خودتان فضایی را برای بهبود و بازسازی اعتماد بدهید. اقدامات شریک خود را در طول زمان مشاهده کنید و به دنبال تلاش های مداوم برای بازیابی اعتماد باشید. ایجاد اعتماد مستلزم آن است که هر دو شریک متعهد به برقراری ارتباط باز، شفافیت و رسیدگی به مسائل اساسی که به خیانت کمک می کند، باشند.

بهبودی از خیانت یک سفر چالش برانگیز است، اما با صبر، مراقبت از خود و ارتباط باز می توان اعتماد را بهبود بخشید و دوباره بازسازی کرد. به یاد داشته باشید که روند بهبودی هر فردی منحصر به فرد است و هیچ جدول زمانی مشخصی برای بهبودی وجود ندارد.

با اولویت دادن به رفاه خود، جستجوی حمایت و تلاش برای برقراری ارتباط باز و صادقانه، می توانید راهی به سمت بهبودی، رشد فردی و در صورت تمایل، امکان بازسازی رابطه‌ای قوی تر را پیدا کنید.

محمد امین مختاریان

مطالب مشابه:

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها